Ha sortit publicat el primer EP de Joana Dark, artista resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. Té per títol La Lireta, inclou 6 cançons, i l'ha produït Arnau Vallvé, conegut per ser el bateria del grup Manel. En l'enregistrament hi ha la col·laboració de la cantant Júdit Pi Aloy.

L'àlbum de Joana Dark, nom artístic d'Ariadna Rulló, recupera cançons tradicionals catalanes en clau feminista, portades a sons actuals amb beats i sintetitzadors. Es basa principalment en una de les obres més importants de l'etnòleg i folklorista català Joan Amades. La recerca i triatge tan concret s’ha fet partint d’un objectiu clau per al projecte: donar veu a la dona del segle passat i donar-li una nova perspectiva. Una tasca, explica Joana Dark, "àrdua i complexa, però a la vegada apassionant i reveladora".

La cantant ja ha fet alguns concerts amb aquest material, i en les propores setmanes portarà el seu directe a poblacions com Sant Boi de Llobregat i Òdena. Un directe que l'artista defineix com a "híbrid", ja que cerca apropar les melodies tradicionals al públic actual i experimentar amb elles, fent-ne una reinterpretació adaptada al context sonor contemporani, amb un pes especial per a la música electrònica.

Podeu escoltar el disc aquí.