L'espectacle Extinció, que el grup teatral Agrupación Señor Serrano ha estat preparant com a resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, obrirà el 30 de juliol el prestigiós Festival de Torroella de Montgrí. És un muntatge fet amb el Cor Cererols i que parteix d'un encàrrec del Teatro Real i del Teatro de la Abadía. Es podrà veure a l'Espai Ter del municipi empordanès a les 20.30 h i les entrades ja són a la venda.

A Extinció es prenen les composicions barroques de Joan Cererols (1618-1680) Missa de BatallaMissa pro Defunctis per convertir-les en una òpera. Amb una posada en escena contemporània i amb l'ús d'intel·ligència artificial, l'obra tracta sobre l'esperit i la mort. La dramatúrgia i la direcció escènica són d'Àlex Serrano i de Pau Palacios, la direcció musical de Marc Díaz Collado, i la interpretació de Carlota Grau, Marcelo Borràs, David Muñiz i el mateix Àlex Serrano.

L'obra-concert es fa en memòria d'Ernest Lluch, exministre assassinat per ETA l'any 2000 i que va ser un gran seguidor del Festival de Torroella.

L'Agrupación Señor Serrano porta 15 anys de trajectòria. És una companyia de teatre que crea espectacles originals basats en històries que emergeixen del món contemporani. Defineixen Extinció com "una exploració visual sobre l’extractivisme al segle XXI".

Més informació, aquí.