El músic Luis Tabuenca i el projecte d'audiovisual i educació Nadir, ambdós residents a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, han rebut sengles beques Premis Barcelona 2020. En el cas de Tabuenca, per al desenvolupament de la seva obra Dreamtime, i pel que fa a Nadir, en relació al projecte Bobina: arts i educació a la Fabra i Coats.

Les beques Premis Barcelona 2020 han estat creades per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) recollint una proposta del Consell de Cultura de la Ciutat, que va decidir transformar els Premis Ciutat de Barcelona en la seva edició de 2020 per tal de donar suport al teixit cultural, educatiu i científic, uns sectors castigats fortament per la crisi sanitària.

Les beques han estat atorgades per tres jurats especialitzats i independents, que han valorat un total de 2.275 projectes, amb una dotació pressupostària total d’1,6 milions d’euros, amb ajuts de 6.000 ó 10.000 euros per projecte, segons la modalitat. El dijous 15 de juliol, en una gala al Teatre Grec de Barcelona presidida per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es farà un acte públic de reconeixement a les persones i entitats becades.

El projecte de Luis Tabuenca s’enquadra en la Línia 1 de les beques, la relatives a Suport a la Creació Artística i, específicament, dins l’àmbit de la creació musical. Compositor i percussionista, Tabuenca és nascut a Saragossa. La seva música integra elements d'altres disciplines, amb composicions que van des d'òpera, instal·lacions, escultures sonores, pel·lícules, ballet, música de cambra i obres en solitari. Dreamtime, el projecte premiat, està categoritzat com una òpera de cambra.   

Pel que fa a Nadir, la seva beca pertany a la Línia 3, la de Cultura i Educació, en particular en la subdivisió de Projectes de recerca per generar noves relacions entre agents i/o equipaments culturals i educatius. Nadir és un projecte educatiu format per quatre cineastes que treballa l’educació audiovisual amb infants i joves. Realitzen tallers col·laborant amb centres educatius, espais de lleure o entitats socials a partir del treball pràctic i vivencial de tots els participants. D’altra banda, estan especialitzats en la documentació de projectes educatius que requereixen un registre o testimoni audiovisual. Formen part del Viver d’iniciatives culturals de la Fabra i Coats des del febrer de 2017.