Felipe García Salazar, resident a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, inaugura el proper 27 de març a Espai Souvenir una exposició que porta per títol Manifiesto y Ruina i està comissariada per Fabrizio Contarino. 

Es tracta d’una instal·lació escultòrica amb peces de petit format realitzades a partir de materials com maó i ferro, recollits d’entre les restes d’enderrocs d’edificis de Barcelona. El treball de García Salazar també incorpora elements extrets de la quotidianeïtat que, sumats als de tipus constructiu, li permeten aprofundir en aspectes com la construcció identitària, el pensament o el posicionament polític i social.

Antimonuments
Segons l’artista, aquestes peces són “antimonuments per a històries que han quedat enrere”. En elles “no s'imposa cap judici moral ni s'espera que l'espectador tingui una comprensió peculiar dels processos de renovació que afecten la ciutat” Sí, però, que volen suscitar algunes preguntes: “quins són aquests missatges que no arribem a desxifrar? Què ens diuen aquestes ruïnes del passat, en la construcció de futur?”.

Felipe Garcia Salazar ha exposat el seu treball en exposicions individuals i col·lectives de l’estat i també a Argentina, Estats Units o Turquia. Abans d’arribar a Fabra i Coats ha realitzat programes de residència artística a Nova York, Buenos Aires, Xina i Budapest.

Manifiesto y Ruina es podrà visitar a Espai Souvenir del 27 de març al 22 d’abril. Cal demanar cita prèvia escrivint a espai.souvenir@gmail.com.