Duae Collective, col·lectiu resident associat a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, presenta Mater Art Community, un programa de residències artístiques inclusives adreçades a mares i pares artistes i els seus fills i filles. La iniciativa, que compta amb el recolzament de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC), es presenta “al servei de la comunitat, per canviar la manera com creem, recolzem i consumim art”, explica Duae.

Segons les seves responsables, Mater Art Community s’adreça a dos col·lectius vulnerables. En primer lloc, a artistes mares i pares -per estadística, però, principalment mares-, que durant els primers anys de criança dels seus fills i filles pateixen un aïllament professional que compromet el futur de les seves trajectòries. En segon lloc, els propis fills i filles dels i les creadores, habitualment relegats a un espai al marge dels processos i espais artístics.

Espai artístic preparat per a la cura infantil
Aquesta edició pionera de Mater Art Community comptarà amb tres artistes que començaran la seva residència a partir del 25 d’octubre: Angela Palacios , Ariadna Guiteras & Michael Lawton i Neus Solà. En una primera fase, fins al 12 de novembre, serà en remot. A partir del 15 de novembre i fins al 30 de novembre passarà a ser presencial. Ocuparan un espai de treball a la planta 3 de la Fàbrica de Creació, amb una part dedicada a la cura infantil, que comptarà amb materials específics i una educadora professional al seu servei unes quatre hores cada tarda. A més, cada artista podrà gaudir d’altres avantatges. Disposarà d’una bossa de producció de 800 euros i dietes en forma de menú diari al Bar Cafeteria del recinte. També se’ls convidarà a participar al Seismes 2021, la Festa dels residents de la Fàbrica de Creació. Durant el període de residència, podrà accedir en remot a quatre formacions/xerrades amb professionals per encetar un debat sobre art, maternitat i infantesa.

L’equip de Mater Art Community compta, a més del lideratge de Duae Collective, amb la col·laboració de Prohibit No Tocar! com a responsables del disseny i la creació dels espais d’art i infantesa, Mar Merino com a project manager i The Good Good a càrrec de la producció i gestió econòmica.