El festival d’arts digitals de Barcelona, que celebrarà bona part de les seves actuacions a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, ha anunciat la programació completa de la seva desena edició.

El Mira proposa xous audiovisuals com els de l’estatunidenc James Ferraro, amb un espectacle de làsers immersius; el de Rian Treanor, amb el focus en el so rave i acompanyat d'una ballarina; el del productor canadenc Aquarian, amb visuals de l'artista xinesa Sougwen Chung; o el d’Ana Roxanne, un dels noms més destacats de l’escena ambient dels darrers anys, entre d’altres. També tindrem l’ocasió de gaudir de la fusió entre noise i trash-metal del duo kenià Duma, de l'últim treball de Maxwell Sterling, per a molts un dels millors discos recents d'IDM o dels shows d’artistes locals com Nara is neus i CSFCMMCAB, sigles darrera les quals hi ha el nou projecte de Marc O'Callaghan.

Espectacles audiovisuals d’estrena
Un dels actius més destacats del festival és el grapat de xous exclusius estrenats en primícia, tàndems creatius propiciats pel Mira on s’apleguen músics i artistes visuals per crear espectacles inèdits. En aquesta línia, la programació inclou la conxorxa de Pole, mite de l'IDM de finals dels 90, amb Rainer Kohlberger; la sessió de DJ de JASSS amb el contingut visual de Razorade; la col·laboració de la productora tunisiana Azu Tiwaline amb l'artista digital Defasten; l’entesa d’Ylia amb Sofia Crespo, artista que treballa amb intel·ligència artificial; i la proposta de Seltar amb els visuals de Gtxdealer.

Alguns dels millors DJs internacionals del moment també passaran pel festival. Serà el cas de Upsammy, un dels grans valors de l'escena d'Amsterdam, l’afroportuguesa Nídia, ara resident a França; Annie Hall, una de les figures locals amb més projecció internacional, o l’emergent duo barceloní Iro Aka.

Per a més informació, consulteu la web del festival.