La companyia Parking Shakespeare visita i revisa de nou —ja en va fer una versió el 2013, dirigida per Iban Beltran— Nit de Reis, una de les grans comèdies d'embolics de William Shakespeare. Ara ho fa amb adaptació i direcció de Marta Aran, que ha portat el text i la posada en escena cap a l'estètica del món Drag, i especialment cap els Drags Kings. La companyia ha estat preparant aquest muntatge com a resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, i el podrem veure al recinte de la Fabra divendres 8 de juliol a partir de les 19.30 h, en el marc del FabraEstiu 2022.

Nit de Reis es plantegen diferents formes d’estimar i diferents maneres d’entendre la identitat i els rols de gènere. Amb traducció de Joan Sellent i interpretada per deu actors i actrius, Parking Shakespeare ha tingut la col·laboració de diversos Drags per a portar a terme l'obra: Marcus Massalami, Ken Pollet, Hapi Hapi King, Morfina Drag i Kara Mel.

La companyia

Parking Shakespeare va néixer l'any 2009 i al llarg de la seva trajectòria ha anat creixent i superant els seus propis reptes dia rere dia. Una de les seves grans cites en el calendari és la que té cada estiu al Parc de l'Estació del Nord de Barcelona, on, durant diverses setmanes, representa una funció a l'aire lliure i d'entrada gratuïta. Una proposta que no requereix d’escenografia, ni d’equipaments de so i llums, i on tot el protagonisme recau en el text i en la força de la interpretació dels actors. Precisament després de l'actuació a la Fabra i Coats, la companyia portarà Nit de Reis al Parc de l'Estació del Nord, on romandrà de l'11 al 31 de juliol.

Equip

Autor / William Shakespeare
Traducció / Joan Sellent
Versió i Direcció / Marta Aran
Ajudantia de direcció / Marc Vidal
Vestuari / Zaida Crespo
Maquillatge / Oscar Soler Marchena

Sebastià / Músic / Mateu Bauçà
Senyora Tobies / Mireia Cirera
Festa / Marta Codina
Malvòlio / Adrià Díaz
Orsino / José Pedro García Balada
Senyor Andreu / Pep Garcia-Pascual
Maria / Ariadna Matas
Antonio / Fabià / Santi Monreal
Olívia / Freyja Palau
Viola / Joana Sureda

Assessorament de Drag King a la dramatúrgia / Marcus Massalami / Ken Pollet
Alumnes en pràctiques / Ágnes Kozma / Lucía López
Fotografies espectacle / Xavi Gil
Fotografies promoció / Elxavixavi fotògraf
Direcció artística / Pep Garcia-Pascual
Producció i comunicació / Òscar Jarque

Agraïments / Institut Municipal de Parcs i Jardins, Morfina Drag, Colectivo Drag King España, Hapi Hapi King, Carla Rovira, Sala Beckett i a tothom que d’una manera desinteressada heu col·laborat perquè Parking Shakespeare continuï endavant.