Del 28 d’octubre al 14 de novembre se celebrarà la quarta edició d’Hacer Historia(s), cicle de dansa contemporània i performance organitzat i comissariat per La Poderosa, projecte resident a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

Hacer Historia(s) s’autodefineix com una proposta que “convoca pràctiques artístiques que foraden la realitat insistentment obrint nous espais on respirar i mirar més enllà del que se’ns mostra”. Es tracta de “pràctiques que ens permeten endinsar-nos en processos interns que modifiquen la nostra concepció social, cultural i temporal del món i que connecten amb la capacitat de la creació contemporània per trobar altres poètiques, altres maneres de relacionar-nos i altres performativitats”. En altres paraules, un cicle que reflexiona, comparteix i genera contextos al voltant de la temàtica de l’arxiu i la memòria i que enguany també s’obre a la percepció en el seu sentit més ampli, màgic i espiritual.

La presentació d'un procés de La Trama, dins la programació
En total, són 12 dies de programació de dansa contemporània i performance en sis espais de la ciutat com el Mercat de les Flors, La Caldera, L’Antic Teatre o la pròpia Fabra i Coats. El Centre d’Art Contemporani serà la seu de la presentació d’Allò que els nostres cossos recorden de la fàbrica de fils el 6 de novembre (12:30h). Es tracta d’un procés de La Trama, el programa de cultura, educació i territori de Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani a cura de Transductores, amb les extreballadores de la fàbrica, el CFA Pegaso i l’acompanyament de La Poderosa. Un projecte de llarg recorregut liderat per Andrea Corachán que dona veu a les històries i memòries de les dones que van treballar a la Fabra i Coats.

Hacer Historia(s) reuneix artistes com Júlia Rubies, Quim Bigas, Eszter Salamon, Manuela Pedrón, Núria Guiu, Adriana Reyes i moltes més. Podeu ampliar la informació a la web de La Poderosa.