Ominira, banda musical resident a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, ha enllestit un nou llançament discogràfic. Es tracta d’un EP de cinc cançons anomenat Sea Lion Podcast amb un concepte temàtic al darrera: la pèrdua de biodiversitat del planeta.

Cada cançó, una espècie en perill
El plantejament és tan explícit que cada una de les cançons pren el nom d’una espècie marina en perill d'extinció que ha estat escollida seguint els criteris de la Llista Vermella de la Unió Internacional per la Conservació de la Natura en col·laboració amb Oceanic Global, partner educatiu de la banda. Així, “Pez Napoleón”, “Staghorn Coral” o el single d’avançament “Australian Sea Lion” -vigorós, optimista i rítmic- són exemples de l’aposta decidida d’Ominira per fer visible la vessant ecologista del projecte.

El treball ha estat enregistrat a L'Estudi de l'Apol·lo, de resultes de la seva participació reeixida en el concurs Bala Perduda. Si bé al seu àlbum de debut els textos eren totalment en anglès, aquí la banda ha introduït el castellà en algunes cançons i apunta a que s’està erigint, de manera gradual, com a llengua principal.

Ominira significa llibertat en yoruba, llengua amb més de vint milions de parlants a l’Àfrica Occidental. Concepte que els dos graduats en ciències ambientals i l’enginyer de so que formen la banda consideren que els representa. A banda de la seva col·laboració amb Oceanic Global, actualment es troben preparant un videoclip per "Staghorn Coral" per donar visibilitat al projecte Hidden Deserts. A més, diverses iniciatives relatives a Amèrica Llatina ocupen el seu futur immediat degut a la seva vinculació amb Bodai, una plataforma ambiental activa amb seu a Juárez (Mèxic).