La companyia escènica Projecte Ingenu està treballant a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació la seva peça El dia que va morir l’últim panda durant un parell de setmanes aquest mes d’octubre, del dia 4 al 15.

Aquesta estada és fruit d’una col·laboració entre la Fàbrica de Creació i FiraTàrrega. Al seu torn, Projecte Ingenu participa a Suport a la Creació, programa de FiraTàrrega que acompanya processos de creació artística amb un ingredient clar de recerca i d'innovació en l'àmbit de les arts de carrer i l'espai públic.

Aquest projecte va ser seleccionat en la convocatòria del Suport a la Creació 2020 dins la classificació de Guaret, que consisteix en acompanyar processos escènics de llarg recorregut que requereixen d’una creació lenta i pausada. Durant aquests dies a la Fàbrica de Creació es realitza una primera trobada de tots els actius artístics per començar a posar en marxa el text, treballat en una fase anterior. Són dues setmanes per començar-se a familiaritzar-se amb el primer esquelet de la proposta on bàsicament es treballarà a partir del cos i moviment.

Estrena a FiraTàrrega 2022
El dia que va morir l’últim panda vol reflexionar sobre què és allò que ens fa humans a partir de visitar un futur distòpic: els ossos panda s'estan extingint i els científics d’arreu del món intenten incubar un embrió fora del ventre matern, fet que obre la porta a la gestació artificial d’éssers humans. Aquest és el punt de partida d’una obra que té prevista la seva estrena a FiraTàrrega 2022.

Projecte Ingenu és una companyia i grup de recerca teatral nascut a principis de 2014 que basa el seu treball en la construcció d’atmosferes escèniques a través del cos, el cant i la tecnologia. La companyia es caracteritza per defugir les estructures narratives convencionals per generar espectacles que convidin el públic a una experiència activa i vivencial.