La cantant i compositora Queralt Lahoz prepara el seu nou espectacle ‘De la cueva a los sonidos’,  que ha assajat durant aquesta setmana a la Fàbrica. El treball, que es presentarà als escenaris del Barcelona Districte Cultural, permetrà escoltar els temes del seu segon àlbum abans que es publiqui.

Queralt Lahoz es va estrenar en solitari l’any 2020 amb ‘1917’, però no és una nouvinguda en el món de la música. Forma part des del 2014 del projecte De la Carmela, amb Daniel Felices (guitarrista, compositor i cantant de la banda D’Callaos. Anteriorment ha participat en diversos projectes musicals: com a vocalista i compositora de Pokas Luzes, com a cantaora de la companyia flamenca Los Mulero i com a vocalista de la banda llatina Hits The Town.

Amb ‘1917’, títol del disc que fa referència a l’any del naixement de la seva àvia, la cantant fa un homenatge a les cançons que li cantava de petita (el flamenc i la copla, la cançó espanyola i el bolero), i s’enlaira cap a les músiques urbanes i el hip-hop per trobar noves sonoritats que connecten amb la més rabiosa contemporaneïtat. Una veu molt personal amb consciència de classe que reivindica la condició de dona, i que explica històries d’avui en dia sense oblidar d’on prové.