L'artista visual holandesa Rosa Menkman mostra online el treball fruit de la seva estada a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i al CERN (Organització Europea per a la Recerca Nuclear), com a guanyadora de la primera edició del Premi Collide International Barcelona, que s’emmarca dins del programa Barcelona Ciència.

Una llar per a imatges de l’impossible
A la galeria virtual New Art City es pot visitar el treball titulat The BLOB of Im/Possible Images, una investigació sobre, com diu el títol, imatges impossibles que l’artista va demanar que imaginessin diversos científics a partir d’objectes o fenòmens que consideressin importants. 

Aquesta recerca és la que Menkman va desenvolupar durant la seva residència compartida a Fabra i Coats i al CERN, enquadrada en el terreny on habitualment opera l’artista, l’anomenat glitch art, o art de l’error, i que posa èmfasi en els petits accidents tecnològics de dispositius tant digitals com analògics. El glitch és quelcom explorat de manera conceptual o estètica en diversos tipus de pràctica artística, des de la música digital al videoart, però també el seu ús conscient es pot trobar en l’àmbit del disseny gràfic.

The BLOB of Im/Possible Images és una mena de llar per a una col·lecció d’imatges que plegades il·lustren el concepte d’impossible i la relació entre “capacitat, resolució i compromís”. El projecte també és una convocatòria oberta a que els espectadors esdevenim participants i proveïm aquest fons de noves imatges impossibles. L’espai web estarà disponible fins al proper 2 de setembre.

El Premi Collide International Barcelona és una convocatòria artística anual establerta sota la forma d’aliança entre el CERN i l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i amb Fabra i Coats: Fàbrica de Creació com a seu local d’aquesta residència en concret.