La desena edició del Festival de Creació Sonora, amb Fabra i Coats: Fàbrica de Creació com a seu principal, se celebrarà del 30 de setembre al 10 d’octubre. Concerts, conferències, instal·lacions, taules rodones i activitats pedagògiques conformen una programació ambiciosa.

La inauguració de cinc instal·lacions sonores el matí del dia 30 de setembre a la Fàbrica de Creació marcarà la primera jornada. Les instal·lacions estaran actives fins al 3 d’octubre durant tot el dia, excepte quan hi hagi una altra activitat paral·lela.

Cassandra Miller (30/09), José Río-Pareja (1/10), Beat Furrer (1/10) o Ramon Lazkano (2/10) són alguns dels noms propis que oferiran conferències a Fabra i Coats i, dins l’apartat de masterclass, també podrem aprendre de la violoncel·lista Erica Wise (1/10) o el clarinetista Joan Enric Lluna (3/10).

Entre les actuacions en directe més destacades podem comptar la de l’Ensemble Garage (1/10), a la imatge de la dreta, formació alemanya que atresora una comprensió transmèdia de la música contemporània; la de Vertixe Sonora (2/10), que proposa un esdeveniment “amb la forma rigorosa del joc, a mig camí entre el happening, la festa temàtica i la reunió entre amics”; o la de l’Ulysses Ensemble (2/10), format per músics joves de diversos països, conduïts en aquesta ocasió pel ja esmentat Beat Furrer. El compositor austríac és un dels noms propis del Mixtur d’enguany, ja que també forma part de l’equip docent del Taller de Composició i Experimentació Sonora, junt amb Agustí Charles, Carola Bauckholt, Cassandra Miller, Maria de Alvear, Martin Matalon i Ramon Lazkano.

Activitats pedagògiques per a escoles de primària
Seguint amb l’àmbit formatiu, el Mixtur 2021 també brinda un acostament a la música contemporània a l’alumnat i el professorat de Primària a partir d’una sèrie d’activitats pedagògiques. Dues d’elles es realitzaran a la Fàbrica de Creació el dia 1 d’octubre i en aquesta edició hi participaran l’Escola Castella, l’Escola El Sagrer i l’Escola Sant Felip Neri.

Podeu ampliar la informació sobre el Mixtur a la seva web.