Fabra i Coats acollirà una nova entrega del Say it Loud després que s’hagués de cancel·lar l’edició de l’any passat. Del 29 al 31 d’octubre es celebrarà la 13a edició d’un festival musical que vol posar la cultura al bell mig del quadre i reivindicar el paper que l’art té com a vertebrador de les comunitats i de les idees transformadores.

Say it Loud compta enguany amb propostes musicals internacionals com la rapera britànica Nadia Rose, Frente Cumbiero, formació reconeguda com a punta de llança de la cumbia de Colòmbia, o la connexió entre Jamaica i el Regne Unit que exemplifiquen Roots Garden & Vin Gordon. També hi ha espai per artistes de proximitat com Rodrigo Laviña y su Combo, que oferiran un Live Painting Show amb l’artista gràfic Negrescolor. Juli Giuliani, en una actuació que servirà de presentació del seu nou treball, o Purple Rockets, projecte creat per reivindicar el paper de la dona a través de la música d’arrel jamaicana, seran d’altres mostres de talent local presents al festival.

Més que música
El Say It Loud, però, va més enllà de la música per si mateixa i l’economia social i la intercooperació travessa totes les esferes i pràctiques de l’esdeveniment. Per això, en comptes de patrocinis de grans marques comercials s’hi poden trobar col·lectius afins com Top Manta, Diomcoop, Periferias Cimarronas o Irídia. Pel que fa a l’hosteleria, hi haurà cervesa artesana i una barra muntada per Alterevents amb productes 100% de mercat social i economia transformadora. Discos Redondos i One Blood, amb parada de discos pels més melòmans, arrodoneixen la proposta.

El festival Say it Loud és un projecte de la cooperativa Quesoni nascut el 2008. Té la voluntat d’acostar propostes artístiques i musicals diverses, fer-ho en equipaments públics i gestionar-ho des de l’economia social.

Consulteu detalls de la programació a la web de l'esdeveniment.