L’Associació d'audiovisual i educació Nadir, resident de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, dins del projecte 'Estem rodant', organitza el proper 16 de febrer al nostre centre el ’Taller de Departaments de Cinema’, un workshop adreçat a estudiants de secundària que té com objectiu introduir el cinema a les aules, amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Aclam Photo & Video i l’actor Jordi Vilches. Els alumnes descobriran d’una manera pràctica quins són els diferents departaments d'un equip de rodatge (caracterització, càmera, so, direcció…) i realitzaran el seu propi projecte audiovisual.

Actualment, el projecte es desenvolupa en centres de tres districtes diferents de Barcelona: Sant Andreu, Sant Martí i Sants - Montjuïc. El taller consta de 10 sessions, durant les quals els participants s’endinsen en el llenguatge audiovisual i les eines de creació necessàries per realitzar el seu propi curtmetratge. En finalitzar, i havent experimentat cadascuna de les tasques, els estudiants dels instituts participants (en aquesta edició, Lluís Vives, Salvador Espriu i l'Escola l’Esperança) s’organitzaran per rodar el seu propi curtmetratge de manera col·laborativa. 

Els rodatges es faran al mateix entorn dels centres educatius. A final de curs, quan tots els centres hagin finalitzat, s’organitzarà un visionat conjunt de les pel·lícules resultants, si les mesures adoptades per pal·liar la crisi sanitària ho permeten.

, ,