La quarta edició del festival serà cent per cent presencial, amb Fabra i Coats: Fàbrica de Creació com a seu d’un grapat d’activitats el cap de setmana del 4 i 5 de desembre.

Després d’una tercera edició online, la programació d’enguany estarà centrada en la projecció de pel·lícules inèdites que compten amb talent jove i en l'organització de masterclass i taules rodones que tracten tendències i temàtiques que interpel·len sobretot la generació Z.

El festival s’estructura en un primer cap de setmana intens, l’esmentat del dies 4 i 5, amb activitats de tot tipus, centralitzades a Fabra i Coats, i una resta de dies, fins al 15, amb projeccions en d’altres seus: la Filmoteca de Catalunya i els Cinemes Girona.

Reteena estableix col·laboracions amb escoles i centres formatius com Plató de Cinema, que participarà amb una xerrada sobre la cinematografia de Tim Burton, o Cazcarra Image School que conduirà un showcase d’introducció al món del Drag a través de tres looks icònics del programa Drag Race España. Ambdues sessions seran el dissabte 4, mentre que l’endemà l’Escola Joso, especialitzada en còmic i animació, oferirà una masterclass sobre l’univers Marvel a través dels storyboards. El mateix dia, la muntadora Estel Román, col·laboradora habitual de la productora Canada, que ha treballat en videoclips d’artistes com Rosalía o C. Tangana, compartirà el seu procés creatiu.

També hi haurà espai per taules rodones entorn de temes ben diversos com l’èxit del gènere True Crime, el retorn de certes estètiques d’inicis de segle, l’escriptura del guió d’una òpera prima i les representacions de la diversitat sexual a les sèries de ficció. La Fàbrica de Creació acollirà també, tant dissabte 4 com diumenge 5 a les 20h, una projecció cinematogràfica: el primer dia es podrà gaudir de Clueless (1995), teen movie nord-americana de culte, i l’endemà de Chavalas, comèdia adolescent ambientada a Cornellà que va rebre el premi del públic al darrer Festival de Màlaga.    

Laboratori audiovisual, a càrrec de Nadir
També en el si del festival, Nadir, associació de pedagogia audiovisual i projecte associat resident a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, conduirà la segona edició del Laboratori Audiovisual Jove. La iniciativa consisteix en dues tutories de guió i producció per a projectes de persones de 16 a 22 anys no rodats encara, que estiguin en la fase d’ideació. Es triaran les millors propostes rebudes i el laboratori es realitzarà presencialment el dissabte 4 de desembre. Les inscripcions ja estan obertes i s’han de formalitzar en aquest enllaç.

Amb aquesta quarta edició, Reteena confirma la seva vocació de porta d'entrada a l'oferta cultural i audiovisual per al públic jove de Barcelona i rodalies. Per a molts dels assistents, Reteena suposa la seva primera experiència en un festival de cinema i audiovisual.

Les dues jornades de Reteena a Fabra i Coats compten amb entrades diàries de 8 euros i un abonament complet de 15 euros. Per a més informació, consulteu la web del festival.