Elena Lalucat, creadora i intèrpret escènica, farà una residència a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació del 19 al 25 d’abril. La seva estada la motiva la posada a punt d’Unexploded Bomb, un projecte de dansa contemporània que també es defineix com un “videojoc escènic” i que forma part de la programació del festival Palma Dansa el proper mes de maig.

Una ficció interactiva
A Unexploded Bomb, una intèrpret (la pròpia Lalucat), però també una tècnica i una directora, presents a escena, junt amb la participació del públic, creen de forma conjunta, en directe. Projeccions, votacions interactives a través d’un software que simula un entorn on els jugadors utilitzen comandos, instruccions des d’un micròfon i canvis d’il·luminació són alguns dels elements que contribueixen a crear aquesta ficció interactiva en temps real. La juxtaposició entre moviment i paraula, la fragmentació del cos o el diàleg que s’estableix entre llibertat i limitacions són elements que fan accionar la peça. “És un estudi emmarcat per la pregunta: Què necessita una pràctica per esdevenir escènica?”, diuen les seves responsables, entre les que, a banda de Lalucat, cal citar Clàudia Mirambell com a co-directora, Carlota Grau com a responsable de la dramatúrgia i Marieta Rojo al càrrec del disseny d’il·luminació. Juntes s’acrediten com a Perfect Fatal Error.

Des del 2016, Elena Lalucat ha col·laborat amb Cia Baal / Catalina Carrasco a CROTCH, amb Maresa Von Stockert / Tilted Productions als espectacles Belonging(s) i Constructions of Thin Air i des del 2017 treballa amb la companyia de teatre físic i titelles Zero en Conducta a la peça Eh man hé. Entre les últimes col·laboracions destaca l’espectacle de les Big Bouncers Si estiguéssim soles a l’Univers seria una gran pèrdua d’espai, la peça Servei de Desubicacions 24h de Clàudia Mirambell estrenada al Sismògraf i el site specific d’Ana Borrosa Nightingale al Castell de Montjuïc en el marc del Festival Grec.