Ses Cuquerelles Titelles, una iniciativa titellaire i divulgativa de ses Rondalles Mallorquines, format per les artistes residents al nostre centre, Rosa Antònia Fiol i la Júlia Cabello Abadal, oferiran el proper 29 de gener un assaig obert al públic, a les 12.00h al vestíbul de la Fàbrica de Creació. A partir del 10 de gener, facilitarem més informació sobre l’accés a aquesta activitat gratuïta i per a tots els públics.

Ses Cuquerelles va iniciar durant l’estiu del 2020 el projecte que ara desenvolupen a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. La Rosa és estudiant de Belles Arts a la Universitat de Barcelona, i la Júlia estudiant de Sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb el coneixement artístic/plàstic de la Rosa, el coneixement acadèmic/pedagògic i difusió de cultura de la Júlia, i les Rondalles Mallorquines com a punt en comú entre ambdues, van decidir iniciar aquest projecte partint des de zero.

Durant aquell estiu, van treballar en la creació dels titelles, l'estructura teatral mòbil, l'escenografia, i el format representatiu de diàleg i dramatúrgia. Entrant a l'any 2021 van decidir millorar l'estructura teatral, i van canviar el material de fusta per ferro, fet que ens va ajudar a tenir una estructura més sòlida i fàcil de transportar, mantenint el format de dos escenaris i la rondalla explicada. Ara, al nostre centre, amb tots els ingredients apunt, es troben en ple assaig, una experiència que volen compartir amb el públic.