La dissenyadora, docent i artista Loana Flores fa una crida a participar al projecte que està desenvolupant com a resident a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i que té per nom Discurso social portable. El treball explora el paper dels tèxtils des d'un lloc de resistència com a suport a la construcció d'identitats dissidents i corporalitats diferents, fora de la norma. Els tints naturals, estructures prisades, estampats, fabricació digital i noves tecnologies aplicades al tèxtil es combinen per crear una experiència en què els usuaris i visitants podran descobrir el missatge a través de tots els sentits i submergir-se a l'experiència d'habitar tèxtils que expliquen aquestes històries.

L'artista busca persones que vulguin compartir i visibilitzar la seva història i discurs a través del tèxtil. Els passos que se seguiran seran els següents:

- En primer lloc, farà una entrevista al candidat/a per explicar la història i experiència en relació a gèneres dissidents

- El segon pas és la creació de material visual per mitjà de la tècnica del collage per començar a visualitzar l'estètica (una trobada guiada i assistida amb els materials inclosos).

- És possible que s'hagi de fer una producció de fotos junt amb la peça acabada.

Per a materialitzar la història, Loana Flores treballarà amb el tèxtil mitjançant diferents tècniques:

1- Data-prints: dibuixos generats a partir d'anàlisi de data amb què després fa un disseny paramètric, per brodar i/o estampar.

2- Bio-tèxtils: tèxtils fabricats a partir de matèria orgànica de descart.

3- Fabricació additiva: generació de dissenys paramètrics i estructures per després imprimir en 3D.

4- Upcycling combinant tècniques artesanals: tints naturals, brodat aeri, tècniques de cistelleria, prisats i plegats.

A partir de les històries recollides es farà una mostra en què els visitants podran descobrir el missatge a través de tots els sentits i submergir-se en l'experiència d'habitar els tèxtils que expliquen històries dissidents.

Trobareu tots els detalls de la crida en aquest enllaç.