CULTURA VIVA

La cinquena edició del festival Acció Cultura Viva (abans BAM Cultura Viva), en el marc de les festes de La Mercè, estrena enguany una nova denominació i se celebrarà els dies 23, 24 i 25 de setembre a Fabra i Coats.  Aquesta será la programació a Ràdio Fabra:

DIVENDRES 24 de 20.30 a 22.30

Aquest any destaca una programació amb una alta representació d’identitats no binàries i dissidents amb la participació de bandes com Las Marikarmen, Fera y las Disidentes o Flamenco Queer. Gisela Cano y Marta Garcia, del programa Whisky Bar, estaran conduint un programa en directe amb la música en directe de l' escenari principal, entrevistes als grups públic i organització.

 

DISSABTE 25 de 17 a 19

Magazine en directe conduït per Manuel Burgos del programa Ruta Lokal, desde la Fira discogràfica de l' ACV amb els segells participants i debats i tertulies sobre el seu paper com a dinamitzadors de l' escena musical, formats, futur, etc on participaran alternativament tres ràdios convidades:

Dublab amb Enrique Doza (Archivos Anba Fil) 

ScannerFM amb el seu director Carlos Medina

Ràdio Africa amb Tania Adam

 

SOBRE l' ACCIÓ CULTURA VIVA

El festival està organitzat de manera col·lectiva, assembleària i oberta amb entitats, col·lectius i persones diverses vinculades a la cultura de la ciutat per generar un context participatiu de festa major. I tot plegat recolzant-se en projectes d’economia social, acció comunitària i cultura cooperativa. La programació es configura mitjançant una convocatòria oberta que cerca artistes i projectes que possen en valor les diversitats (d’origen, generacional, de gènere), la cultura lliure i la remescla.

El cartell definitiu del festival Acció Cultura Viva ha estat triat per la comissió de programació del festival, formada per diversos col·lectius i persones, que ha escollit els artistes del cartell definitiu a partir d’un procés d’escolta i debat de les propostes presentades, que han acabat superant el miler. Així, podrem gaudir de gairebé una vintena d’actuacions que van de l’aliatge de jazz i folk llatinoamericà de Marta Gómez a Alavedra i el seu “punketón”, el suggerent duet que conformen Clara Poch i Marçal Calvet (a la imatge), el projecte col·lectiu queer sorgit de Collserola Las Marikarmen o la hibridació de gèneres africans i jamaicans de Prince Osito, entre molts d’altres.

Més enllà d’actuacions més o menys a l’ús, Acció Cultura Viva inclou altres maneres de viure la música com a experiència col·lectiva, on l’espectador no assumeix només un rol passiu: tallers,  un bingo musical, la popular fira de discogràfiques independents o un projecte d'escolta conegut com a Discofòrum, enguany organitzat pel col·lectiu Las Pibas Producen, dedicat a visibilitzar el paper de les dones en la música.

Acció Cultura Viva forma part de Cultura Viva, un programa impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona, amb el suport del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum. Actualment, hi participen organitzacions com Cultura en Vivo, The Good Good, Alterevents, Llobregat Block Party, Indigestió, Quesoni, a més de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i l’Ateneu Harmonia com espais que acullen l’activitat i s’hi involucren.

Monday, 27 September, 2021 - 11:00
Last audio:
En directe des de l' Acció Cultura Viva 2021 - Divendres 24 de septembre
Author:
MARTA GARCÍA & GISELA CANO
Ciutat / Cultura / Escèniques / Música
Més àudios del programa
Àudios relacionats