Residència artística 2021

#internetflags és un projecte de recerca artística, una tesi doctoral de tipus mixt que combina una anàlisi teòrica amb la posada en marxa d´un projecte artístic.
El nostre objecte d'estudi són els formats d'art popular que proposen un diàleg ciutadà entorn de la necessitat de sobirania digital, en el context de l'actual societat hiperconnectada. El projecte pràctic pren la forma de banderes de roba col·locades a balcons i finestres de l'espai urbà, amb eslògans, aforismes o preguntes sobre les implicacions polítiques, mediambientals, econòmiques i socials derivades de l'ús dInternet. Aquestes s'instal·len en espais intermedials entre el entorn privat domèstic i el públic del carrer, connectant realitats, usuàries i temps.

Irma Marco és artista, investigadora i docent. Llicenciada en Belles Arts i Màster en Produccions Artístiques per la UPV, actualment duu a terme la seva tesi doctoral a Estudis Avançats en Produccions Artístiques a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Ha exposat i intervingut en nombrosos museus, galeries i centres d'art a nivell internacional, ha participat com a artista resident en programes d'art i educació, col·labora amb entitats com MACBA o Escola Massana i és professora col·laboradora a la UOC.