Residència artística 2021

Llacs d'Urà o la transformació diluïda és el segon capítol d'un projecte d'art visual que es planteja com una trilogia iniciada amb Flors de Plutó i que es completarà amb un tercer episodi. Cada capítol afronta el tema de la transformació, un concepte necessari per a la supervivència de la nostra espècie, abordant-lo des de diferents perspectives, des de l’astrologia a las mitologies i altres sistemes filosòfics que reconeixen la ciclicitat del temps i de l'experiència humana.
Es tracta d'un projecte de dibuix i instal·lacions. Amb aquestes disciplines es vol crear una traducció en forma de dibuixos de les visualitzacions que procedeixen de les sessions de meditació de l’artista, que té molts anys d'experiència en la meditació i el ioga. 

MEDITARAVE és un projecte d’investigació-acció que proposa repensar els espais interiors i exteriors a partir de la meditació col·lectiva i el concepte festa, que inclou la col·lectivitat en la seva essència. Saltar d’un espai íntim a un espai obert; del recolliment a l’expansió; de l’unificació a la disgregació i a l’inrevés. Es tracta d'una col·laboració entre arts plàstiques, música i performance participatiu.

Jessica Moroni viu i treballa a Barcelona. Recentment va presentar Flores de Plutón a Espronceda Institute for Art and Culture (Barcelona, ES) i Malas hierbas a Espai Souvenir (Barcelona, ES). En 2019 va tenir una exposició individual a Massapê Projetos (São Paulo, BR) i en els Ephemeral Projects de Swab Art Fair 2019 (Barcelona, ES). Va participar a Art Nou Primera Visió amb l'exposició col·lectiva Suggerir és insinuar amb prudència a Espai 2 Àngels Barcelona (Barcelona, ES) i en la col·lectiva El castillo de los ladrillos rotos a Guadalajara 90210 (Ciutat de Mèxic, MX). El 2018 va realitzar Simbiosi un projecte d'escultura i performance que va presentar al Museu de Ciències Naturals de Barcelona (ES), a Konvent 0 (Berga, ES) i a festivals de dansa. Va participar a l'exposició col·lectiva Fic-ProdArt‘18 a Fabra i Coats (Barcelona, ES). La seva obra està present en els Arxius del museu Collection de l’Art Brut (Lausanne, CH) i a l'Ajuntament de Granada (ES). Jessica Moroni, llicenciada en Belles Arts (2006-2009), va realitzar els seus estudis entre la Facultat de Belles Arts de Venècia i la Universitat de Granada. El 2018 va finalitzar el Màster en Recerca i Producció en l'Art per la Universitat de Barcelona.