Activitat
- Part de

Can Mamella // Manolo Laguillo + Rocío Robles + Higo Mental

14 juliol, 2023 - 17:00 a 20:00

Interior de la 'casa cuna'. Cortesia dels Amics de la Fabra i Coats

Interior de la 'casa cuna'. Cortesia dels Amics de la Fabra i Coats
Interior de la 'casa cuna'. Cortesia dels Amics de la Fabra i Coats

17 h. BARCELONA 1979-2023, conferència de Manolo Laguillo
18 h. Un quilo de sorra, conferència de Rocío Robles
19 h. Higo Mental #28 Barchinona superilla (Ricardo Pérez-Hita i Marta Sesé)

​___

Manolo Laguillo es va llicenciar en Filosofia i Filologia Germànica a la Universitat de Barcelona el 1975. Des del 1996, és catedràtic de Fotografia a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, on prèviament ha estat professor no numerari (del 1980 al 1989) i professor titular (del 1989 al 1996). Entre el 1986 i el 1992 va ser professor convidat de fotografia a la Hochschule für Bildende Künste (Escola Superior d’Arts Plàstiques) de Braunschweig (Alemanya). Aquest any 2023 ha ingressat en la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Ha traduït al castellà Walter Benjamin, Franz Hessel i Siegfried Kracauer. Viu i treballa a Barcelona des del 1972, i, des del 1977, aquesta ciutat és l’objecte principal del seu treball fotogràfic.

Rocío Robles és professora del Departament d’Història de l’Art de la Universitat Complutense de Madrid, i co-comissària de les exposicions Un sitio para pensar. Escuelas y prácticas educativas experimentales de arte en el País Vasco, 1957-1979 (Artium Museoa i Fundación Museo Jorge Oteiza, 2022) i Encuentros con los años 30 (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, 2012). És membre de l’equip del projecte Repensar Guernica del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en la seva primera fase i el seu llançament (2017), i autora de diversos llibres i articles, dels quals destaquen Informe Guernica. Sobre el lienzo de Picasso y su imagen (Ediciones Asimétricas, 2019) i la seva col·laboració en el llibre Picasso e Historia (Museo Picasso Málaga, 2021). Cal afegir-hi les edicions de les antologies Picasso y sus críticos I. Recepción del Guernica, 1937-1947 i Picasso y sus críticos II. Los años comunistas (ambdues a Ediciones de La Central, 2012), sense oblidar l’article «El Instituto Alemán, espacio de excepción en el último decenio del franquismo» (Desacuerdos, núm. 8, 2013) i el llibre Pintura de humo (Editorial Siruela, 2008).

Higo Mental (Ricardo Pérez-Hita i Marta Sesé) és un col·lectiu nascut l’any 2014 que desenvolupa, des de la pràctica artística i la recerca social, un cos de pensament crític entorn d’imatges i imaginaris, especialment focalitzat en la cultura visual i l’Arxiu d’Internet. La seva pràctica se centra en la realització de conferències performatives en forma de diàleg videològic en el qual l’alternança de materials crea una narrativa crítica que qüestiona el sistema de representació hegemònic. Aquest format ha estat portat a espais i institucions diverses com el MNAC, l’Arts Santa Mònica, el FOC, el Pols, la Universitat Autònoma de Barcelona, Las Cigarreras, la Fira de Tàrrega, Homesession o el CA2M, entre altres. També han desenvolupat projectes en el camp educatiu, com els duts a terme al MACBA (Tranquila, es solo arena, 2022; P2P. Tenen cos els streamers?, 2023), a Can Felipa (Espigolar el Poblenou, 2021/2022) o a la Sala d’Art Jove (Al servei d’, 2021).

​___

Can Mamella és un programa dirigit a tothom que tingui interès en l’art i el pensament contemporanis.
Per a les conferències, podeu reservar servei de cangur per a infants a partir de 4 anys, de 17 a 19 h.
Inscripcions i reserves: activitats-centredart@bcn.cat

Amb el suport de: GREC Festival de BarcelonaElisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona; i la Universitat Oberta de Catalunya.

Amb la col·laboració de: Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona; el grau d’Arts i Disseny de l’Escola MassanaBAU Centre Universitari d’Arts i Disseny de Barcelona; i EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (adscrit a la UAB).

 

Programació