Activitat

La primera pedra

15 febrer, 2020 - 10:30

El dissabte 15 de febrer inaugurem nova etapa de Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació. Un nou projecte que vol ser una declaració d’intencions a través de tres eixos principals d’interès: la producció pròpia, la creació local i internacional, i la relació entre art i comunitat educativa i social.

Per celebrar-ho, es posarà una primera pedra simbòlica que servirà de tret de sortida de les noves exposicions del Centre d’Art: Succeeix cada dia, de Jordi Mitjà, i La biblioteca infinita, de Haris Epaminonda i Daniel Gustav Cramer.

Aquesta primera pedra ve de lluny. Tota capital cultural té el seu centre d’art, i Barcelona el tenia al final de la Rambla fins que el 2008 es replanteja el Centre d’Art Santa Mònica i es reubica la seva activitat al Canòdrom de la Meridiana, que el 2010 inaugura la que seria la seva primera i última exposició. Anys més tard se li assigna aquesta missió a la Fabra i Coats, que obre les seves portes el 2012 amb una programació de comissariats a curt termini i sense direcció, fins que al maig de 2019 guanya un concurs públic per cinc anys Joana Hurtado, l’actual directora.

Així, l’activitat de la primera pedra començarà a les 10:30h al Canòdrom (carrer Concepció Arenal, 165), i consistirà en una acció artística en la qual diversos alumnes dels centres educatius Martí Pous i La Sagrera, del recinte de Fabra i Coats, transportaran de forma metafòrica aquesta primera pedra fins al Centre d’Art. I a partir de les 12h començarà la inauguració oficial amb obertura de portes a les exposicions.

Programació