Exposició

MATÈRIA PRIMERA

8 novembre, 2017 a 1 abril, 2018

MATÈRIA PRIMERA és una proposta expositiva que parteix d’una voluntat de prospecció general de l’actual ecosistema local d’artistes visuals a fi de determinarun mapa possible d’alguns dels projectes i obres més significatius produïts a casa nostraels darrers anys. En aquest sentit, l’exposició, com a fruit d’una labor de prospecció, apunta cap a una mena d’exercici de mineria de la MATÈRIA PRIMERA amb la qual operen principalment les estructures, públiques i privades, de recerca, producció, exhibició i mediació d’art contemporani local al nostre país.

Com fa un altre tipus de mineria, la de dades, MATÈRIA PRIMERA aspira a activar, des de la gestió de la informació derivada d’aquesta prospecció i dels seus resultats, un procés de generació de patrons d’aproximació i de lectura del valor simbòlic i de les circumstàncies materials presents en el nostre ecosistema artístic.

En el marc de les premisses d’aquesta prospecció, a MATÈRIA PRIMERA el tall d’observació de l’ecosistema local d’arts visuals s’ha centrat en aquells i aquelles artistes que, havent deixat ja –sovint molt enrere– una primera fase emergent de la seva trajectòria, es troben avui en cursde consolidació de les seves carreres artístiques –un curs permanentment inestable i temporalment indefinit en la majoria de casos. Artistes i trajectòries que algunes veus, tot defugint tota adscripció generacional, defineixen com de tram mitjà, a mig camí entre l’emergència local i la consagració internacional.

Artistes i trajectòries de tram mitjà que constitueixen la MATÈRIA PRIMERA del nostre ecosistema local d’arts visuals, raó per la qual un equipament expositiu com el de Fabra i Coats a Sant Andreu –cridat a erigir-se en el centre d’art contemporani al qual aspiraaquesta ciutat – n’hade fer una prospecció sistemàtica per descobrir-los i visibilitzar-los.

Comitè curatorial: David Armengol, David G. Torres i Martí Peran

Artistes participants:
Antoni Hervàs, Antonio Ortega, Avelino Sala, Dani Montlleó, Daniela Ortiz, David Bestué, Domènec, Enric Farrés Duran, Erick Beltrán, Ester Partegàs, Jaume Pitarch, Javier Peñafiel, Joan Morey, Joana Cera, Jordi Mitjà, Lúa Coderch, Luis Guerra, Luis Bisbe, Luz Broto, Martí Anson, Mireia Sallarès, Núria Güell, Oriol Vilanova, Patricia Dauder, Pere Llobera, Rafel G. Bianchi, Regina Giménez, Tere Recarens, Xavier Arenós i Yamandú Canosa

PDF icon TextArtistes.pdf

Programació