Activitat

Mediació i educació crítica a Berlín i Oldenburg. Una conversa informal amb Nana Lüth i Wiebke Trunk

20 setembre, 2016 - 18:00 a 20:00

Lloc: Planta 0, obert a tots els públics.

Quines són les pràctiques de mediació crítica a Berlín i altres contextos d'Alemanya? Quines relacions processos, treballs i transformacions institucionals es produeixen en la docència i la formació del professorat? Quins diàlegs podem establir amb les nostres experiències en el context de Barcelona?

Partint d'aquestes preguntes com a punt d'intercanvi tindrem una xerrada informal amb aquestes investigadores, educadores d'art i formadores de professorat que treballen en universitats i estan emmarcades en les tradicions critiques i reflexives de la mediació artística de com a camp de transformació institucional, o de les perspectives queer o anti-racista, entre altres.

Wiebke Trunk és artista, educadora d'art i teòrica cultural. Treballa des de l’ octubre de 2014 com a investigadora a la Universitat Carl-Von-ossietzky d’Oldenburg, a l'Institut d'Art i Cultura Visual: Art - Mediació - Educació. La seva tesi te per títol: "La comunicació d'art a Alemanya en l'època nazi i el seu desenvolupament abans de 1933 i després de 1945 "
www.wiebketrunk.de.

Nanna Lüth, és artista, educadora d'art i investigadora. Des de 2013 és Professora Junior de l’Àrea de Didàctica de l’Art i Estudis de Gènere de la Universitat de Berlín. Ensenya i desenvolupa recerques sobre mediació crítica de l'art, educació als mitjans de comunicació, gènere i sexualitat des d'una perspectiva post-queer.
www.nannalueth.de

Exemple de gràfiques per pamflets fets per estudiants de la Carl Von Ossietzky University a Oldenburg durant un seminari sota al títol «In black on white: Cultural Education – what does that mean?» dut a terme per Wiebke Trunk el 2015.

Programació