Mostres públiques de La Trama Octubre-Desembre 2021

Programa de cultura, educació i territori de la Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani de Barcelona, a cura de Transductores
20 octubre, 2021 - 13:00 a 15 desembre, 2021 - 14:30

Els diferents processos creatius que s’han estat desenvolupant durant els darrers mesos del 2021 es presenten al públic a Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona.

Activitats gratuïtes amb inscripció prèvia a activitats-centredart@bcn.cat.

Celleres
20 d’octubre, a les 13 h
Estudiants de 2n de Batxillerat de l’Escola d’Art i Disseny Llotja, amb l’acompanyament del dissenyador Joan Escofet, parteixen de la reflexió sobre l’arxiu i els moviments alternatius que han fet Julia Ramírez-Blanco i Paula García-Masedo a l’exposició La Transformació Sensible i ho traslladen a l’entorn de la Fabra i Coats. En quatre sessions han treballat la relació entre disseny i context en els barris de La Sagrera, Sant Andreu i el Bon Pastor. L’acció finalitza amb la mostra d’una instal·lació en vídeo a la planta baixa del Centre d’Art.

​La Trama,  el programa de cultura, educació i territori de  Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani de Barcelona, a cura de Transductores.

Allò que els nostres cossos recorden de la fàbrica de fils
6 de novembre a les 12.30 h i 30 de novembre, a les 17 h
Un grup d’antigues treballadores de la Fabra i Coats quan aquesta era una fàbrica tèxtil i un grup d’alumnes de l’Escola d’Adults Pegaso, amb l’acompanyament de La Poderosa, col·lectiu dedicat a la dansa, han treballat conjuntament per presentar-nos  totes aquelles històries i memòries que queden al marge del relat oficial. Ara, i durant dues sessions, compartiran amb nosaltres totes les vivències i sentits (gestos, sorolls i tactes) que han emergit en les seves trobades en el marc del cicle Hacer HIstòries IV comissariat per La Poderosa i de les Festes Majors de Sant Andreu. 

La Trama,  el programa de cultura, educació i territori de  Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani de Barcelona. 

C0pistes: reproduccions i desplaçaments
3 de desembre, 9:30h
Alumnes de l’Institut Martí Pous, el col·lectiu La Laberinta, i les artistes  Elena Blesa Cábez i Ezequiel Soriano han desenvolupat un projecte entorn a Copiar a Manuela, obra de Patricia Esquivias que es pot veure a l’exposició La Transformació Sensible. El projecte atén qüestions com els usos de les imatges, el potencial de la còpia o les pràctiques de memòria a Sant Andreu. Un cop feta l’exploració temàtica, i coincidint amb la Festa Major de Sant Andreu, es presenta aquesta trobada pública treballada entre l’alumnat i altres artistes convidats a dins i a fora del Centre d’Art i del recinte de la Fabra i Coats. 
Presentació a càrrec de les creadores a les 9:30h a la reixa del pati de l'Institut Martí Pous.

Beques ‘Premis Barcelona 2020’ de suport al teixit cultural, educatiu i científic amb la col·laboració de La Trama, el programa de cultura, educació i territori de  Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani de Barcelona. 

​Cossos en conflicte
15 de desembre, a les 12.30 h
Els estudiants de filosofia del Batxillerat d’Arts Escèniques de l’Institut Doctor Puigvert treballen amb el col·lectiu que treballa la prevenció i abordatge de les violències de gènere El Safareig i l’artista Núria Güell en relació a la seva mostra Tot ordre es vol pur. Una exposició retrospectiva. Sota el format de laboratori d’experimentació audiovisual, es parteix de la imatge sobre la violència que pateixen els cossos quan se’ls obliga a carregar amb identificacions que no poden sostenir, com podrien ser les identitats sexuals o nacionals. El procés conclou amb una presentació del treball audiovisual dels alumnes a la tercera planta del Centre d’Art.

Beques ‘Premis Barcelona 2020’ de suport al teixit cultural, educatiu i científic amb la col·laboració de La Trama, el programa de cultura, educació i territori de  Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani de Barcelona.

Programació