Activitat

Presentació del Cens d’Artistes de Catalunya i concert de La Orquesta del Caballo Ganador

31 octubre, 2021 - 12:00

Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona presenta el Cens d’Artistes de Catalunya i un concert de La Orquesta del Caballo Ganador. Amb aquest acte es vol donar a conèixer el cens i impulsar la inscripció dels creadors culturals residents a Catalunya.
Aquest projecte és iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), juntament amb les associacions de professionals del sector cultural, com la Xarxa de Centres d’Art, de la que forma part Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona. 

Eina necessària per desenvolupar l’Estatut de l’Artista
El Cens d’Artistes de Catalunya es va posar en marxa el desembre del 2020, en compliment d’un mandat llargament reivindicat per les associacions de professionals dels diferents àmbits creatius (arts visuals i plàstiques, disseny, il·lustració, música, arts escèniques, literatura, audiovisuals i cinema, i videojocs). 
​Es tracta d’una eina que ha de servir per cartografiar la creació artística del país i facilitar el desenvolupament posterior de l’Estatut de l’Artista, amb un treball exhaustiu de diagnosi i d’avaluació, a partir del qual es puguin definir estratègies, directrius i accions concretes que millorin les condicions professionals d’artistes i professionals de la cultura i les polítiques públiques adreçades al sector.

A la presentació hi participaran Josep Vives Gràcia, director general de Promoció Culturall i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Edmon Colomer, vocal del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), Eva Soria, directora d’Innovació, Coneixement i Arts Visuals de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Ajuntament de Barcelona i Joana Hurtado, directora artística de Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani.

En viu i en directe, La Orquesta del Caballo Ganador
Amb motiu de la presentació del cens a Barcelona, La Orquesta del Caballo Ganador oferirà un concert. Està formada per membres de diferents grups de l'escena barcelonina que basen la seva música en la improvisació en directe. Es tracta, però, d'una improvisació conduïda basada en "soundpainting", llenguatge ideat per Walter Thompson, la conducció de Butch Morris, el Cobra de John Zorn i vocabulari afegit pels mateixos artistes i músics que performen. 

Entrada lliure (Aforament limitat. Cal reservar a activitats-centredart@bcn.cat)

 

Programació