Activitat

Què amaga aquest silenci?

11 novembre, 2021 - 19:00 a 21 novembre, 2021 - 15:00

La Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani de Barcelona acull Woodpeckers in the urban jungle, de In-Dialog Collective, José Pablo Parra i Mila von Chobiak, una instal·lació sonora que forma part de l’exposició expandida Què amaga aquest silenci?. La mostra compta amb un punt d'informació ubicat al Centre Cívic Sant Andreu i s'expandeix fora d’aquest espai a través d’instal·lacions sonores. Les obres, realitzades per cada artista a partir d'històries recopilades pel veïnat del barri de Sant Andreu, s’ubiquen en diversos punts, com la Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani de Barcelona, Can Fontanet Centre d'Interpretació dels Tres Tombs o la Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra.

Woodpeckers in the urban jungle utilitza la ressonància d'objectes quotidians com a mitjà per evocar una memòria emocional. Està formada per una sèrie d'objectes i elements arquitectònics, una màquina de tambor robòtica i llums reactives al so. En centrar l'atenció en la ressonància dels objectes, estimula la imaginació per deduir la corporeïtat de la font, i crea així una experiència sonora que porta el públic a un estat voluntari d'experimentació sensorial.

Entre el 16 i el 21 de novembre, dins la programació del Festival Loop, es realitzarà una activació dels projectes inclosos a Què amaga aquest silenci? En aquest marc, el dia 16 a les 16h es realitzarà un Registre sonor participatiu davant de la xemeneia de la Fabra i Coats, amb Anne Fehres i Luke Conroy en relació al seu treball News From Home. A més, el dissabte 20 de novembre, una ruta pels diferents espais expositius passarà per Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona a les 12:30h per aturar-se a Woodpeckers in the urban jungle, en presència de les artistes.

Què amaga aquest silenci? posa el colofó final a Sounds of our Cities, un projecte de cooperació cultural iniciat el 2019 entre Idensitat (Barcelona), la ciutat de Roeselare (Bèlgica), Dear Hunter (Països Baixos) i Aalborg University (Dinamarca).  

IDENSITAT, és un projecte d'art que experimenta formes d'incidir al territori en les seves dimensions espacial, temporal i social, mitjançant processos creatius, incorporant altres projectes, accions o intervencions que s'estenen a diferents espais i contextos.

 

Programació