Qui som

El Centre d’Art Contemporani de Barcelona Fabra i Coats és una institució dedicada a la recerca, la producció, l’exposició i la difusió de pràctiques artístiques contemporànies. Centrat en el foment de la producció artística desenvolupada al nostre context metropolità i al nostre país, i obert alhora a l’escena internacional, el Centre d’Art Contemporani de Barcelona és un espai que pren com a missió principal l’impuls de les arts visuals actuals, la recerca de nous llenguatges creatius, l’obertura a territoris interdisciplinaris i el desenvolupament de polítiques de mediació amb el territori i la ciutadania.

El Centre d’Art Contemporani de Barcelona és un espai d’investigació, innovació i desenvolupament artístics que aspira a donar, mitjançant la seva pràctica, una resposta possible a la qüestió del paper cultural i social que han de tenir els centres d’art contemporani locals al segle XXI. Situat a l’ala frontal de l’antiga fàbrica tèxtil Fabra i Coats, al districte de Sant Andreu, el centre ocupa un espai de tres plantes de 450 m2 cadascuna, que conformen uns 1.350 m2 en total, dedicats principalment a exposicions i activitats públiques. A més, cal afegir-hi els 1.018 m2 de sales actualment en desús, així com els serveis i la superfície de la Fabra i Coats - Fàbrica de Creació, ubicada a la mateixa nau.

El Centre d’Art Contemporani de Barcelona té com a veïns i col·laboradors altres equipaments culturals i socials de Fabra i Coats, com l’Ateneu L’Harmonia, la Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra, el Museu d’Història de Barcelona o l’Espai Josep Bota, entre d’altres. També compta amb la col·laboració de l'Ordit, un espai de treball situat a la Fabra i Coats des del qual es volen teixir col·laboracions amb el territori més proper i amb la ciutat per a la creació de xarxes i ecosistemes comunitaris d'acció i producció cultural.

Instal·lació de la nova façana ceràmica al Centre d'Art Contemporani.
​(Vídeo: Entre TV - Hugo Barbosa)