Reapropiar-nos de la nit. Fer-nos nostre el Centre

11 març, 2022 a 25 març, 2022

Reapropiar-nos de la nit.jpg

Reapropiar-nos de la nit
Reapropiar-nos de la nit

A partir de l’obra d’Apichatpong Weerasethakul, i seguint alguns dels seus principis metodològics en relació amb el treball amb adolescents (a Haiku o Phantoms of Nabua, per exemple), per a aquesta exposició treballarem un procés de mediació amb un grup de joves que viuen i estudien a Sant Andreu, així com amb els joves de Baules, projecte pilot impulsat per l’associació A Bao A Qu amb l’objectiu d’assajar nous modes de relació entre els joves i els equipaments culturals de la ciutat. 

Conceptualment, reflexionarem al voltant de dos eixos. D’una banda, sobre els imaginaris de la nit: a l’imaginari cinematogràfic (la projecció de somnis i fantasmes en la fosca), s’hi afegeixen els imaginaris col·lectius sobre la nit i la nocturnitat, que varien segons les experiències de vida i els contextos. D’altra banda, tenint en compte que la introducció del cinema al museu permet qüestionar els límits espacials i temporals de l’anomenat cub blanc, i que des del 2019 un dels principals objectius del Centre d’Art és ser una institució més porosa, s’oferirà la possibilitat de viure l’espai expositiu com un lloc de trobada que pugui complir amb els usos i els interessos que ells proposin.

Entorn de la idea d’habitar la nit i el Centre d’Art, doncs, s’organitzarà un taller, que tindrà l’acompanyament del col·lectiu Lo Relacional i que finalitzarà amb dues accions performatives obertes al públic i concebudes a partir de les idees dels seus participants.

 

Accions públiques 

15 de març, a les 12.00 h; i 25 de març, a les 9.00 h

 

Programació