Activitat

Secuencia, causé cine, su cine cae - Performance

25 novembre, 2022 - 20:30

Vitaliti eth20-36_javier.jpg

Martin Vitaliti. Cicle SEQÜÈNCIA #1 a Fabra i Coats: Centre d'Art
Martín Vitaliti. Foto: Juande Jarillo

'Secuencia, causé cine, su cine cae' és un concert únic i íntim d’electrònica experimental creat específicament per a SEQÜÈNCIA #1. La peça, més emparentada amb el videoclub que amb el cineclub, parteix del detritus digital i de mecanismes analògics senzills, amb sintetitzadors casolans, instruments fabricats amb joguines electròniques, aparells de videojocs mutants, teclats modificats i pel·lícules VHS que sonen però no es veuen. Entre les interferències, sons residuals, derivacions melòdiques, errors de suport i doblatges reverberats, hi apareixeran els possibles paisatges d’una banda sonora d’una pel·lícula inexistent.

Javi Álvarez (Santiago de Compostel·la, 1979). Artista i músic, tot el seu treball mostra un caràcter experimental ben marcat. Combina la realització de peces de videoart amb treballs documentals, de videoperiodisme i de divulgació artística.
​Està especialitzat en la realització de banda sonora original i disseny de so per a pòdcast; va ser guanyador d’un premi Ondas el 2017 amb 'Catástrofe Utravioleta'.
Bona part de la seva investigació es basa en formats audiovisuals poc comuns, com ara les tècniques de 'circuit bending', l’ús d’enginyeria inversa en dispositius domèstics, la modificació de maquinari obsolet –des d’ordinadors de 8 bits fins a vídeos analògics–, la recuperació i posada al dia de tècniques d’animació tradicional, la filmació amb pel·lícula de format petit i mitjà i, en general, tota mena d’eines experimentals.
Ha editat discos amb projectes com Néboa, Fluzo, Dúo Cobra o Bravido, o amb el seu propi nom, i ha tocat en festivals com Sónar, Primavera Sound o LEM, o en Los Conciertos de Radio 3, entre molts altres.

Accés lliure fins a completar l'aforament

Programació