Activitat

Taller de dissenys i iniciatives per a un centre d’atenció a persones sense llar

27 juny, 2016 - 10:00 a 1 juliol, 2016 - 14:00

Taller dirigit per Curro Claret

Amb la col·laboració de Llotja Escola Superior de Disseny i Art, Arrels Fundació i Cooperativa Alencop.

Dates: 27, 28, 29, 30 de juny i 1 de juliol, de 10 h a 14 h

Lloc: Llotja Escola Superior de Disseny i Art

El taller planteja la investigació i la proposta d’intervencions per a un centre que ofereix atenció, allotjament i alimentació temporal a persones que han viscut al carrer. El centre d’Arrels Fundació és la Llar Pere Barnés.

L’objectiu és plantejar idees i solucions adaptades a les activitats i prestacions que ofereix el centre.

A partir d’entendre el seu funcionament, de trobar-se amb alguns dels seus usuaris, es tractarà de detectar oportunitats de millora per tal de fer propostes, mitjançant maquetes o prototips, i fer-ne una presentació als seus residents.

El fet que la duració del taller sigui reduïda i que el contacte amb les persones del centre sigui puntual fa que les propostes s’hagin de plantejar de manera oberta, cercant elements d’interacció i d’intervenció per part de les persones del centre. Tot allò que es plantegi serà un conjunt «d’elements de diàleg» que podran desplegar-se en fases posteriors. El material de treball parteix de la reutilització de metalls i fustes recollides principalment per la cooperativa Alencop. Una selecció dels resultats del taller s’incorporarà a l’exposició En transició, que forma part del projecte Cohabitar entre- de Fabra i Coats Centre d’Art Contemporani.

El taller està adreçat a dissenyadors, artistes, arquitectes o persones interessades en aspectes socials del disseny i la creació contemporània.

Places limitades. Inscripció prèvia a centredart@bcn.cat.

Taller Curro Claret

Programació