divendres, 18 octubre, 2019 - 21:00 a dissabte, 19 octubre, 2019 - 23:45

La Fàbrica acull els dies 18 i 19 d’octubre el gruix principal de la programació de la dotzena edició del Say It Loud, el festival de música negra de Barcelona. Un esdeveniment que, com sempre, apropa a la ciutat propostes internacionals i nacionals de hip hop, reggae, jazz, soul i afrobeat, amb artistes de països com ara Jamaica, Brasil, Regne Unit o els Estats Units.

El primer dia els concerts començaran a les 21h, i el segon a les 19h, i s’allargaran fins ben entrada la matinada, durant set hores sense interrupció, i amb dos escenaris que s’aniran alternant. El festival comptarà enguany amb artistes tan reconeguts com ara la rapera i actriu Simbi Ajikawo, artísticament coneguda com a Little Simz; el veterà Johnny Osbourne, conegut com The Dancehall Godfather; la formació colombiana Combo Chimbita, radicada a Nova York, i que actuarà per primer cop a Barcelona; o The Heatwave feat. Ras Demo, un dels projectes més actius en el panorama dancehall internacional de l’última dècada.

També hi actuaran Delvon Lamarr Organ Trio, una de les bandes de referència en la barreja de soul, jazz i rhythm & blues; el mític discjòquei francès-marroquí Anouar Hajoui, mundialment conegut com a Cut Killer; l’artista jamaicà Lone Ranger, un dels més influents djs de reggae/dancehall primerenc; Feminine HI-FI & Aghata Saan, un projecte centrat en la valoració de les dones en la cultura sound system de Jamaica i en fomentar el llenguatge del reggae com a expressió contra l’opressió per qüestions de gènere; Names You Can Trust, un segell discogràfic independent que produeix treballs que barregen sons vintage i moderns abastint tot el camp afro-llatí, reggae, disco, dance i instrumental; Yussef Dayes, un dels joves percussionistes i productors més interessants i innovadors del moment; o Rebelmadiaq Sound System, amb el seu equip artesanal i autoconstruït.

El festival és un projecte de la cooperativa Quesoni, resident a la Fàbrica, que fa una aposta decidida per l’economia social i per la cerca d’alternatives a l’economia capitalista; i compta amb la col·laboració dels també residents La Tremenda. A banda dels concerts a la Fàbrica, el festival s’allargarà fins al 26 d’octubre amb altres activitats i actuacions en espais com la Farinera del Clot o l’Ateneu L’Harmonia, al recinte de Fabra i Coats, en el marc de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC).

Teniu més informació en aquest enllaç.