divendres, 25 octubre, 2019 - 17:00 a diumenge, 27 octubre, 2019 - 14:30

Sota el lema L’economia ha canviat. I tu, a què aspires?, del 25 al 27 d’octubre tindrà lloc a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona, a més d’altres espais del recinte Fabra i Coats, la 8a edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC), organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya. Un any més, la FESC serà l’aparador de l’economia social i solidària de Catalunya i un espai que donarà resposta a la demanda de la ciutadania de trobar alternatives ètiques, sostenibles i arrelades al territori.

La FESC 2019 comptarà amb més de 200 entitats participants, una vintena d’activitats culturals i familiars i més de 80 presentacions, taules rodones, tallers i ponències que ompliran el cap de setmana de debat i reflexió. En la present edició, Andalusia serà la nació convidada i la ponència inaugural anirà a càrrec de l’economista i activista Arcadi Oliveres. La FESC serà, un any més, el gran aparador d’opcions crítiques amb el model capitalista que aposten per una economia al servei de la comunitat, la democràcia, l’autogestió i el medi ambient.

L’edició d’enguany posa el focus en l’economia social i solidària com a espai de creació i resistència a les amenaces del model capitalista, en un context d’auge dels moviments feminista i d’emergència climàtica, però també de l’extrema dreta tant a nivell estatal com mundial, així com de retallada de drets i llibertats. El contingut de la FESC girarà al voltant de tres eixos: la resistència, és a dir, l’anàlisi crítica de la realitat i la defensa dels drets col·lectius; la creació, com a constructora d’alternatives que posen l’economia al servei de les persones i del medi ambient, i l’avanç, això és, generar debats estratègics sobre el creixement del moviment perquè sigui emancipador i s’estengui.

La FESC, de fet, és un aparador de productes i serveis necessaris per cobrir les necessitats de la vida quotidiana de les persones: habitatge, alimentació, oci, educació, comunicació, tecnologia, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques, formació, educació i tecnologia, entre altres. Però també és un punt de trobada per a totes les edats on participar d’activitats culturals i familiars, un espai on ampliar les perspectives de consum i, inevitablement, fer-se amb productes de proximitat. A més, enguany es destinaran recursos a la plataforma Rebrotem, que té per objectiu reviure i repensar la Ribera d’Ebre i altres zones afectades pels incendis forestals.

En aquesta vuitena edició, la fira aposta per la cultura i ofereix una vintena de propostes culturals, entre les quals destaquen els concerts de Say It Loud, amb la presència del duet nord-americà de hip-hop polític Rebel Diaz, i Joan Colomo, així com també la connexió amb Sant Andreu a través d’una deriva sonora per les zones verdes del barri i una proposta experimental amb gravacions dels seus espais de resistència, amb la participació de L'Ordit i els nostres residents La Nave Va, BitLab, Aalbers i Sara Fontán.

Enguany, l’acte inaugural trencarà amb les edicions anteriors, ja que serà un monòleg a càrrec de les humoristes Ana Polo i Oye Sherman, en què explicaran com veuen el moviment de l’economia social i solidària des de fora.

Teniu tota la informació detallada sobre la 8a edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya a la seva pàgina web. I en aquest enllaç podeu consultar els horaris de totes les activitats programades.