diumenge, 20 octubre, 2019 - 11:00

Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona s’apunta el dia 20 d’octubre al Barcelona Dibuixa, la marató de dibuix que tindrà lloc entre les 11 i les 19 h a diversos equipaments de la ciutat. Amb un nom nou que en reflecteix plenament l’esperit, la gran festa del dibuix es fa present a més barris i entitats que mai. Fins a 48 tallers gratuïts en què grans i petits podran compartir la seva creativitat i explorar les múltiples possibilitats que ofereixen el llapis i el paper.

Aquí organitzem les següents activitats:

Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona

El riu Besòs ens inunda
Duae Collective (Silvia Campidelli i Luna Coppola). Residents a la Fàbrica.

Fa poc s’ha descobert que al fons del riu Besòs hi ha un bacteri que menja contaminants i neteja els aqüífers. Com deu ser?

Imaginem un desbordament del riu Besòs cap al recinte de Fabra i Coats: el riu vol acostar-se als ciutadans i les ciutadanes i a la ciutat, perquè puguin descobrir que en els seus sediments hi ha un bacteri que pot netejar els aqüifers dels contaminants derivats de les indústries tèxtils. El bacteri Dehalogenimona en el riu Besòs actualment encara no té una representació a causa de les seves característiques peculiars. Duae Collective, a través de l'ús del disseny, vol involucrar tota la ciutat per representar aquest bacteri creant una relació entre el ciutadà, el medi ambient, la ciència, l'ecologia i la sostenibilitat.

Pintem una pel·lícula!
Associació Nadir. Residents a la Fàbrica.

Del paper al cinema: hem imprès els fotogrames d’un vídeo i, dibuixant-hi a sobre, el convertirem en una nova pel·lícula!

Entre tots i totes es crearà una pel·lícula col·laborativa: tots els participants que s'acostin a "Pintem una pel·lícula" dibuixaran sobre un fotograma únic d'una peça de música interpretada pels músics i les músiques dels Tallers de Músics de Sant Andreu. En acabar el taller, els fotogrames s'escanejaran i s'ordenaran de nou, i es convertiran així en una nova pel·lícula!

Urban Sketch. Iniciació al dibuix urbà
Urban Sketchers

La ciutat és una aventura i tots podem atrapar-la amb un llapis i un paper.

Cada hora en punt, sortiran grups de 15 persones (per ordre d'arribada) des del punt de trobada a la Fabra i Coats.

Fonamentant-se en el manifest dels Urban Sketchers, s'ofereix un taller d'una hora de durada sobre l'ús del dibuix per explicar les històries que ens envolten. Els participants a cada taller (entre 15 i 20 persones com a màxim) seran acompanyats durant una hora per un urban sketcher que els introduirà en el món del dibuix urbà, els explicarà què motiva els i les dibuixants urbans i els convidarà a fer uns exercicis de dibuix que ajudaran a entendre com treballen in situ i en quina varietat d'aspectes es poden centrar per produir els seus dibuixos.

El recorregut transitarà de l'acollida a Fabra i Coats fins al final del trajecte al Centre Cívic de Sant Andreu. L'organització els facilitarà un quadern i material de dibuix i són lliures de portar-ne de casa si ho volen.

Centre Cívic Sant Andreu

Sant and draw!
Creative Branding / Alberto Expósito López. Resident a la Fàbrica.

Omple Sant Andreu de monstres fantàstics.

Es tracta de dibuixar amb diferents colors monstres divertits a les parets del Centre Cívic Sant Andreu. Hi haurà monstres inacabats perquè el públic els finalitzi i d'altres per omplir de color. El fil comú és la fantasia i l'originalitat dels personatges que estaran repartits per totes les parets. Es pintarà amb pintures d'aigua utilitzant pinzells fàcils de netejar.

Teniu més informació sobre totes les activitats del Barcelona Dibuixa a la seva pàgina web.

Organitzat pel Museu Picasso i l’Institut de Cultura. Ajuntament de Barcelona.