dijous, 12 desembre, 2019 - 19:00

La comissària i investigadora Alexandra Laudo presenta el dijous 12 de desembre, a partir de les 19h, la conferència performativa Com observar un cel nocturn. L’activitat, que tindrà lloc a l’Espai Zero, s’inclou dins l’exposició del Centre d’Art Un dia em vaig creuar amb un meteorit, coproduïda amb LOOP Barcelona.

La performance posa en relació fenòmens astronòmics i moments destacats de la història de l’astronomia -i, en particular, del que històricament va ser un dels observatoris astronòmics més importants d’Europa, l’antic Calton Hill Observatory d’Edimburg- amb reflexions filosòfiques sobre la nit, la foscor i les nostres formes de veure. Al llarg de la conferència, Laudo parlarà també de diferents obres artístiques que han explorat aquestes qüestions, construint així un relat que és alhora un exercici curatorial i una exposició narrada.

La proposta combina referències pertanyents a l’astronomia, la història i la cultura visual a través d’estratègies narratives, i desdibuixa així els límits entre la performance cultural, l’exposició d’art i la conferència acadèmica.

Entrada gratuïta.

Més informació en aquest enllaç.