dijous, 16 gener, 2020 - 20:00

Fabra i Coats - Fàbrica de Creació acull el dijous 16 de gener, a partir de les 20h, un concert a càrrec dels músics residents Aldo Aranda i Jorge Viñals (VISE), amb entrada gratuïta. Els artistes presentaran el projecte que estan desenvolupant conjuntament a l’equipament, Patterns, i al mateix temps oferiran dues actuacions més. Us ho desgranem a continuació.

20h - Aldo Aranda presents: Percussion Landscapes

Primer serà el torn d’Aldo Aranda, el qual presentarà Percussion Landscapes, un projecte amb un fresc enfocament a l’aspecte audiovisual de la música electroacústica per a percussió, a través de diverses obres que interactuen amb el vídeo, l’electrònica en viu, la música contemporània, el teatre i la improvisació.

La presentació pretén mostrar l’evolució del procés composicional electroacústic, relacionat amb diversos estils i cronologies de la música per a percussió amb diverses tecnologies multimedia. Així, el públic podrà veure, escoltar i experimentar la música de les últimes dècades amb diferents enfocaments en tècniques d’interpretació i formes de tocar i utilitzar un instrument de percussió.

21h - Aldo Aranda + VISE presents: Patterns

Aquest projecte, que sorgeix a través de la col·laboració d’Aldo Aranda i Jorge Viñals (alias VISE), és una plataforma de creació on la música electrònica, la percussió i els instruments orquestrals i ètnics entren en contacte directe en busca de noves sonoritats que es puguin presentar en l’àmbit escènic.

21:30h - VISE feat. Aldo Aranda - Live Set

Per últim, Jorge Viñals presentarà les seves composicions en solitari, amb la col·laboració també d'Aldo Aranda. Després de participar en diversos projectes, experimentar amb diferents àlies i adquirir una experiència àmplia en la música electrònica, el compositor i productor darrera de VISE finalment troba en aquest projecte un lloc de convergència natural entre l’electrònic i l’acústic, treballant des de la instrumentalització clàssica fins a la percussió llatina i africana. La barreja d’aquests dos elements resulta en paisatges rics i plens de color que es presenten amb un so lluminós i grandiloqüent, banda sonora per a postes de sol i nits entre llums estroboscòpiques.

---

Aldo Aranda (Mèxic / Països Baixos, 1978) és un percussionista multifacètic i intèrpret virtuós de marimba. Les seves presentacions porten la percussió a un nou nivell d’expressió, fusionant diverses tècniques i disciplines com el teatre musical contemporani, improvisació, dansa i tecnologia, revolucionant el concepte d’execució i interpretació.

Jorge Viñals (Madrid, 1983), per la seva banda, és compositor, productor i enginyer de so. Va començar a estudiar al Conservatori de Madrid des de ben petit. Als vint anys estudia enginyeria de so i treballa en estudi, iniciant també una carrera dins l’àmbit de la música per a publicitat. A la vegada es va obrint camí al món de les bandes sonores, treballant, entre d’altres, per a la productora de Pedro Almodóvar El Deseo. Després de vint anys produint música electrònica en diversos projectes, al 2017 va començar a treballar en el seu projecte personal, VISE.