diumenge, 4 octubre, 2020 - 12:00

Des de la Fàbrica de Creació oferim l'oportunitat al públic de conèixer l'equipament per dins. Sota el títol Coneix la Fàbrica de Creació, organitzem una visita gratuïta cada primer diumenge de mes. La d'octubre serà el dia 4, com sempre a les 12h. Durant l'itinerari, el visitant podrà conèixer de primera mà què fan els artistes residents a l’edifici i alhora descobrir tot tipus de curiositats i detalls històrics i arquitectònics de l’antiga fàbrica de fils i teixits, tota una icona del patrimoni industrial barceloní.

El recorregut comença a la planta baixa, just a l’accés a la Fàbrica, on es posa en context al públic i es resumeix la història de la nau des de la seva construcció entre 1910 i 1920 fins a la seva reconversió en fàbrica de creació l’any 2008 dins el programa Fàbriques de Creació de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). Fabra i Coats fou una de les fàbriques pioneres de fils i teixits a Catalunya, sorgida al segle XIX, amb un 80% de dones en la seva plantilla, i amb el complex industrial de l’antic municipi de Sant Andreu com una de les ses seus principals.

La visita continua a la primera i a la segona planta, on es troben actualment els bucs i sales d’assaig dels artistes residents. La Fàbrica alberga una cinquantena de projectes artístics, a més d’una vintena de propostes culturals de viver, i per l’espai han passat noms com els del grup Za!, Rosalía, Mishima, Fermín Muguruza o la companyia de dansa La Veronal, entre molts altres. El públic, a més, podrà veure tota mena d’objectes que encara es conserven de l’antiga fàbrica.

Per últim, s’accedirà a la tercera planta, on s’hi ubiquen les sales d’assaig de més dimensió, i que s’acostumen a utilitzar per a assajos de peces de gran format com ara obres de teatre, espectacles de dansa o performances diverses. En la mateixa planta hi ha una gran sala, actualment en desús, que encara es manté com quan la fàbrica de fils i teixits va tancar. La visita acabarà de nou a la planta baixa, on s’accedirà a les sales polivalents.

Com a mesura contra la covid-19, l’aforament màxim per a la visita guiada és de 10 persones. Durada aproximada: 1 hora.

Per assistir-hi, és necessària la inscripció prèvia a fabraicoats@bcn.cat.

Durant la visita serà obligatori portar mascareta i mantenir la distància de seguretat recomanada.

*Foto: Jordi Vidal Sabata.