dimarts, 4 febrer, 2020 - 10:00 a divendres, 7 febrer, 2020 - 12:00

Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona serà, de nou, un dels espais destacats del FLIC, el festival de literatura i arts infantil i juvenil, que enguany arriba a la seva desena edició. Aquí hi acollirem una de les activitats principals de la secció FLIC Escola, que té com a objectiu fomentar l’interès dels nens i nenes cap a la literatura i la seva relació amb altres arts, posant en valor la paraula dita, escrita, feta imatge o fins i tot ballada. 

La proposta que es duu a terme a la Fabra porta per títol Experiències Literàries, i consta d’un circuit amb quatre accions de trenta minuts cadascuna en relació amb la literatura i els llibres. Serà entre els dies 4 i 7 de febrer (de 10 a 12h) a les sales polivalents de la planta baixa de l’equipament, i està dirigida a alumnes de 3r, 4t i 5è d’Educació Primària.

Les quatre propostes que formen part del circuit són les següents:

Jocs d’autor

Quatre autors de literatura infantil i juvenil han preparat diversos jocs literaris. Segons el dia, els participants comptaran amb la presència d’un dels artífexs d’aquestes propostes: Roser Ros (4/02), Care Santos (5/02), Ricardo Alcántara (6/02) i Mª Carme Roca (7/02).

Dins del bosc

Un joc en el qual els nens i les nenes es podran endinsar en un bosc. Un bosc de llibres, de paraules, d’història. Un bosc dibuixat, un enigma, una troballa. El bosc és un dels grans protagonistes de la literatura universal. Dins del bosc es poden trobar molts personatges literaris, com ara la Rínxols d’Or, els tres porquets, els set cabrits, el llop… Però l’il·lustrador Miguel Bustos també ha reservat lloc a convidats inesperats com la Rosalía i els Beatles!

Una producció de Tantàgora amb Roser Ros, Miguel Bustos i Andrea Gusi.

Paisatges humans

Un paisatge humà és una munió de gent ocupant un espai. Enmig del bullit de les Experiències Literàries, s’obre una zona per observar alguna escena i dibuixar-la. Per fer-ho, l’activitat s’inspira en les suggeridores il·lustracions de llibres seleccionats per a l’ocasió, creades amb tècniques molt diverses i impreses en un format gegantí. Uns títols que representen com cap altre els paisatges humans que podem trobar a la literatura.

Una producció de Tantàgora.

Relats creuats

Us agrada explicar històries? Encisar el públic amb la màgia de la paraula i un bon acompanyament visual? O preferiu obrir bé els ulls i les orelles i deixar-vos portar pel narrador? Hi ha moltes maneres d’explicar una història. A Relats creuats els nens i les nenes ho podran experimentar a l’estil de Bruno Munari amb la seva creació Più e meno, o bé jugant amb els personatges i objectes dels teatres d’ombres.

Amb la col·laboració de Corraini Edizioni i Marset.

L’activitat Experiències Literàries compta amb 200 places limitades, i el preu és de 6 euros (dos mestres amb entrada gratuïta per cada 25 alumnes). Informació i reserves a través d’aquest formulari online, del correu hola@flicfestival.com o del telèfon 93 213 59 91.

Més informació sobre Experiències Literàries en aquest enllaç.

Més informació sobre el Festival FLIC en aquest enllaç.

Tanmateix, aquí podeu escoltar el programa que els alumnes de l’Escola Can Fabra van fer l’any passat a Ràdio Fabra parlant de les Experiències Literàries.

Fotos: Tristán Pérez-Martín.