diumenge, 1 març, 2020 - 15:30 a 21:00

Amb motiu de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Barcelona posa en marxa el cicle L’ecofeminisme és la resposta, que agrupa una desena d’activitats gratuïtes i obertes a la ciutadania al voltant d’aquest moviment transformador. I la Fabra serà una de les seus destacades, acollint el diumenge 1 de març durant tot el dia una marató d’il·lustradores, un concert i dos tallers de lluita comunicativa. Us ho expliquem.

Marató d’il·lustradores ecofeministes, col·loqui amb el públic i concert d’Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou

De 15:30 a 21h
Sales polivalents 1 i 2

Nou il·lustradores referents a la ciutat crearan de manera conjunta una obra de tema ecofeminista. Després, el públic podrà participar en un col·loqui obert amb totes elles. Hi participaran Lola Vendetta, Zinteta, Rocío Quillahuaman, @penitas, Bellina Ilustra, María Pichel, Catalina Parra, Daniela Efe i Carmela Caldart, amb la coordinació de femiñetas.

A partir de les 19:30h, com a cloenda de la marató d’il·lustradores, l’artista Asmâa Hamzaoui, acompanyada de la seva banda Bnat Timbouktou, oferirà un concert inclòs dins del cicle Els concerts de la Fabra, amb la col·laboració dels nostres residents L’Afluent. Hamzaoui té 22 anys, va néixer a Casablanca, i és la primera dona en tocar professionalment el guinbri, un instrument emblemàtic del folklore magrebí, ancestre africà del baix. Ha actuat en espais com el Museu Reina Sofía de Madrid o en festivals com Rosklide, Oslo World Music i Womex.

Entrada lliure fins a completar la capacitat de la sala.

Tallers de lluita comunicativa

De 16:30 a 20:30h
Sales polivalents 1 i 2 i vestíbul

En paral·lel a la Marató d’il·lustradores, es portaran a terme dos tallers en què l’humor, la comunicació i la creativitat van lligats. 

Per una banda, un taller de mems dinamitzat per Ana Burgos per difondre i comunicar idees i valors ecofeministes des de l’humor. Per l’altra, un taller de fanzín en que, a partir de materials i tècniques diverses, Andrea Echazarreta ensenyarà a crear un fanzín amb la denúncia i la reivindicació feminista com a protagonistes.

Acte obert i gratuït amb capacitat limitada a 30 persones. Cal inscripció prèvia en aquest enllaç.

---

Aquí teniu més informació sobre aquestes i la resta d’activitats del cicle en diversos espais i equipaments de la ciutat. 

L’ecofeminisme agrupa en un únic moviment la voluntat transformadora del feminisme i de l’ecologisme per assolir un món més just, equitatiu i saludable, lliure de les actituds opressores i patriarcals que recauen tant sobre les dones com sobre la natura. En aquest sentit, L’ecofeminisme és la resposta proposa una sèrie de diàlegs, taules rodones i diferents propostes artístiques al voltant d’aquesta temàtica.

, ,