dimarts, 22 octubre, 2019 - 08:00 a dimecres, 23 octubre, 2019 - 14:45

Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona acull els dies 22 i 23 d’octubre la primera edició del Congrés Internacional per a l’Eradicació de les Violències Masclistes, organitzat per l’Institut Català de les Dones. L’objectiu del Congrés és reunir en un mateix espai a les persones professionals dels circuits de violència masclista, al personal de les Administracions Públiques encarregades d’intervenir en el disseny i l’execució de polítiques públiques amb perspectiva de gènere, a les entitats de dones del territori i al conjunt del teixit associatiu feminista català. 

Igualment serà una oportunitat d’interaccionar amb activistes i investigadores en matèria de gènere i violències masclistes, amb la finalitat de generar la confluència d’una diversitat d’agents que afavoreixi la suma de coneixements sobre les diverses teories i praxis feministes per a l’eradicació de les violències masclistes, construint així un espai idoni per a la construcció d’aliances i el treball en xarxa.

Aquesta trobada vol també visibilitzar les estratègies de les dones per fer front a situacions de violència masclista, i compartir així experiències d’autoorganització i de resistència d’arreu del món.

A partir de les ponències i els tallers, es vol facilitar un espai de debat i reflexió que incorpori els múltiples eixos d’opressió inherents a la societat patriarcal i que juguen un paper especialment important en les situacions de violència viscudes per les dones.

El Congrés s’estructurarà en tres blocs temàtics, que es distribueixen al llarg dels dies 22 (matí i tarda) i 23 (matí) d’octubre. Cada bloc temàtic aplega tres tipus de participacions:

1) Les ponències internacionals, amb teòriques de l’àmbit acadèmic i de l’activisme d’arreu del món

2) Les conferències de ponents estatals i catalanes

3) Els tallers que es realitzaran de forma simultània, pensats per a aprofundir en aspectes concrets de cada bloc i per a facilitar un espai per a la participació

En els entreactes hi haurà la possibilitat de conèixer les propostes de dones artesanes, activistes i músiques.

Teniu tota la informació detallada sobre el I Congrés Internacional per a l’Eradicació de les Violències Masclistes en aquest enllaç.