dimecres, 13 novembre, 2019 - 10:00 a 19:00

El dimecres 13 de novembre, de 10 a 19h, Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona acull una nova activitat oberta al públic del projecte Espai E / Asimetries, a càrrec dels nostres residents Idensitat. Sota el concepte Ciutat, tercer espai i desigualtats contemporànies, es presenta una jornada amb la finalitat d’explorar, des d’àmbits i disciplines diverses, algunes de les múltiples conseqüències derivades de la desigualtat, de la manca d’equivalència, de la vulnerabilitat o de la precarietat cosificada, a través de les relacions d’afectació mútua que s’estableixen entre els espais construïts, els espais socials, els espais de memòria i de vivència que conflueixen en les ciutats. Asimetries que es configuren entre els espais i la seva habitabilitat.

Prèviament a aquesta jornada, en el marc d’Espai I com a residència d’investigació i viver de processos, s’ha configurat un grup de treball que mitjançant trobades regulars han donat forma a projectes i formulacions específiques, teixides entre les aportacions-reflexions individuals i el trajecte col·lectiu.

La jornada comptarà amb la participació de Fina Birulés (filòsofa), Fadilha Mammar (mediadora cultural), Josep Bohigas (arquitecte), PSJM (equip de creació, teoria i gestió artística format per Cynthia Viera i Pablo San José) i el grup de la residència d’investigació - viver de processos, format per Patricia Bagán, Ro Caminal, Fiona Capdevila, Mia Coll, Tània Costa, Irma Estrada, Sonia G. Villar, Daniel Gasol, Nil Joan, Francisco Navarrete Sitjà, Irene Pérez, Amparo Prieto, Mayra Sánchez, Carolina Olivares, Manuela Valtchanova i Idensitat (Irati Irulegui, Azucena López, Gaspar Maza, Ramon Parramon).

El projecte Espai E és un espai d’experimentació, aprenentatge, creuament de disciplines i recerca cultural aplicat a contextos que es troben en transició. Sota la temàtica Asimetries es proposa explorar llocs de la ciutat que estan travessats per qüestions de desigualtat, manca d’equivalència, vulnerabilitat o precarietat imposada. Es refereix a contextos en transició significats per l’asimetria, i que per aquest motiu les formes de vida, els espais o les activitats són fruit de la inestabilitat, la transitorietat o la fragilitat, circumstàncies que alhora reclamen vies d’oportunitat projectual.

El programa de la jornada Ciutat, tercer espai i desigualtats contemporànies serà el següent:

10h Presentació de la jornada

10:15h Fina Birulés. Acció política, gènere i ciutat contemporània. Presenta Tània Costa

11:15h Josep Bohigas. Ciutat construïda - ciutat habitada. Presenta Ramon Parramon

12:15h Pausa

12:30h Fadilha Mammar. Mediació i contextos asimètrics. Presenta Gaspar Maza

13:15h Diàleg entre els ponents Fina Birulés, Josep Bohigas i Fadhila Mammar amb el grup de recerca i viver de processos d’Espai E / Asimetries

14:15h Pausa

16h PSJM (Cynthia Viera i Pau Sant Josep). Acció artística i contextos de barri. Presenta Ramon Parramon

17h Membres d’Espai E / Asimetries, presentació de projectes. Patricia Bagán, Ro Caminal, Fiona Capdevila, Mia Coll, Tània Costa, Irma Estrada, Sonia G. Villar, Daniel Gasol, Nil Joan, Francisco Navarrete Sitjà, Irene Pérez, Amparo Prieto, Mayra Sánchez, Carolina Olivares, Manuela Valtchanova

18h Debat entre PSJM, membres d’Espai E / Asimetries, persones que han participat en el procés de formació d’Espai I i Idensitat

19h Tancament i festa

Per assistir a la jornada es requereix fer preinscripció prèvia al següent formulari. Places limitades a l’aforament. S’expedirà un certificat d’assistència.

La jornada es durà terme a la Sala Polivalent 2 de la planta baixa.

Teniu més informació sobre la jornada i els participants en aquest enllaç.