dimecres, 11 desembre, 2019 - 10:00 a 14:00

El dimecres 11 de desembre, de 10 a 14h, acollim a l’Espai Zero la jornada “M’ho imaginava però no sabia què era”. Repensar els programes d’educació, cultura i territori, que organitza L’Ordit, el programa de cultura i territori de Fabra i Coats. 

Es tracta d’una dinàmica de treball a partir de grups de discussió que s’articularà mitjançant tres eixos: sabers, institucions i economies. Cada qüestió es treballarà a partir de materials previs fruit de grups focus i altres referents aliens al context, amb l’objectiu d’aprofundir en les tensions que travessen la idea de pensar un programa educatiu que incorpori la crítica institucional perquè estigui al servei del comú.

La jornada és oberta a tothom, amb inscripció prèvia a través de lordit.bcn@gmail.com, i comptarà amb les presentacions de:

Azucena Klett Intermediae, Matadero, Madrid.

Lennyn Santacruz, Universidad Central del Ecuador, Quito.

Lluc Mayol, Escuela Meme, Benimaclet.

Tanmateix, els dos dies previs a la jornada (dilluns 9 i dimarts 10 de desembre, de 18 a 20h) es realitzaran dues sessions de treball tancades al voltant dels tres eixos delimitats, i adreçades a persones que treballen en temes d’arts i a aquelles residents de Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona que puguin tenir-hi interès.

Amb tot, el que es proposa és pensar per a què serveix un programa educatiu i al servei de qui es formula, reflexionar sobre les relacions que es donen entre allò institucional i allò instituent i proposar si cal establir vies de contacte entre institucions que es reconeixen entre si o superfícies de contagi entre persones i col·lectiu que no es coneixen.