dissabte, 7 desembre, 2019 - 10:00 a diumenge, 8 desembre, 2019 - 20:15

El cap de setmana del 7 i 8 de desembre, Fabra i Coats - Fàbrica de Creació serà la seu del Reteena, el Festival audiovisual jove de Barcelona. Una proposta feta per joves i per a joves que té com a objectiu principal la divulgació de la creació cinematogràfica a través de tallers, classes magistrals, projeccions i altres activitats relacionades. En total, el festival acollirà les següents activitats:

Classes magistrals

El Reteena acollirà set classes magistrals. A Blade Runner: composició d’efectes visuals es veurà el procés de treball d’un pla de postproducció; a Videoclips i estereotips es debatrà al voltant dels missatges inclosos als vídeos musicals de cantants com J Balvin, Rosalía o Bad Bunny; a Storyboard: La clau per fer una bona pel·lícula els assistents aprendran els trucs per planificar amb coherència una successió d’imatges; a Viatge a Japó a través de l’anime s’analitzaran la varietat de gèneres, l’estil i la profunditat de les seves històries; a Muntatge: la creació de significats nous es tractarà l’edició amb l’AMMAC, Associació de muntadors i muntadores audiovisuals; a Anàlisi cinematogràfic: Quentin Tarantino s’exploraran els films del cineasta nord-americà; i a Maquillatge fantàstic els assistents podran aprendre trucs per fer més reals els seus curts fantàstics, de terror o de ciència-ficció.

Tallers pràctics

De tallers n’hi haurà sis. Iniciació a la interpretació dotarà els participants de diverses tècniques teatrals a través de l’energia i la connexió entre la veu, el cos i les emocions; Fotografia low cost: aprèn a il·luminar amb materials quotidians servirà per treure el màxim partit als recursos més propers en relació la pràctica fotogràfica; a Crea el teu podcast amb Whisky Bar es donaran eines per perdre la por escènica davant del micròfon; a Iniciació al doblatge s’aprendran a posar en pràctica les tècniques i secrets que es fan servir als estudis de doblatge professionals; A rodar! Taller de posada en escena versarà sobre les dinàmiques i els rols necessaris en un rodatge de cinema; i amb Instan Collaborative Short Film: creació d’un curt amb #instastories es crearan peces de vídeo úniques des del mòbil.

Altres activitats

El Reteena acollirà la projecció de la pel·lícula d’animació japonesa Your Name, de Makoto Shinkai, tot un èxit de taquilla al seu país i arreu del món; també es podrà veure el primer capítol de Merlí: Sapere Aude, spin-off de Merlí, amb anàlisi posterior; es debatrà sobre bandes sonores amb Adolescents.cat; i s’oferirà un concert de clausura amb temes exitosos de pel·lícules Disney com ara "Hakuna Matata" (El rei lleó) o "Un món ideal" (Aladdin), a càrrec de la Banda Simfònica de Barcelona.

El Reteena és una associació cultural formada per Maria Castellví (guionista, realitzadora i especialitzada en pedagogia audiovisual) i Clàudia Mera (graduada en Comunicació Audiovisual, Màster en Film Business a l’ESCAC i especialitzada en la distribució de pel·lícules). A banda del festival, l’associació col·labora també en diferents festivals de cinema de Catalunya (D’A Film Festival, In-Edit, DocsBarcelona…) creant i impartint tallers dirigits a públic jove.

Teniu informació completa, horaris i entrades del festival a la seva pàgina web.

L’esdeveniment s’inclou dins dels actes de La Fàbrica en Obert de Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona en motiu de la Festa Major de Sant Andreu 2019.