dijous, 7 novembre, 2019 - 16:15 a dissabte, 9 novembre, 2019 - 00:00

Fabra i Coats - Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani de Barcelona serà la seu, un any més, del MIRA ¤ SON Estrella Galicia Digital Arts Festival, un dels esdeveniments culturals i musicals més destacats de la ciutat. El festival tindrà lloc a la Fàbrica del dijous 7 al dissabte 9 de novembre, amb xous audiovisuals, directes amb banda, instal·lacions d’art immersiu en gran format creades exclusivament per al festival, sessions de DJ, conferències i projeccions de 360º. En total, s’ocuparan més de 1300m2 de la Fàbrica, amb sis espais: un escenari principal amb més de 950m2 i una pantalla de 54m2; l’Espai Zero, que es dedicarà a la música de ball; la MIRA Dome by adidas Originals, una cúpula immersiva dedicada a la projecció de les peces de videoart en 360º; i sales per a les instal·lacions de gran format.

L’escenari principal comptarà amb els xous audiovisuals de Floating Points estrenant un nou espectacle al costat de l’estudi barceloní Hamill Industries; l’únic concert de Clark amb l’artista eslovaca Evelyn Bencicova; l’espectacle comissariat junt amb Berlin Atonal de Roly Porter amb els visuals d’MFO; l’estrena a l’Estat espanyol de Blanck Mass amb visuals de Dan Tombs; Biosphere; Alessandro Cortini, Vessel amb Pedro Maia; el directe de CURL; Kali Malone amb Rainer Kohlberger; Smerz amb Weirdcore; el xou de 700 Bliss; el directe en format banda de Perera Elsewhere; Ossia amb Max Kelan; la performance audiovisual META de CLON i NWRMNTC; el directe de la pianista Marina Herlop amb visuals d'iTUNES10.2; Huma i la jam audiovisual del col·lectiu Rally. A més, els DJ sets de Batu amb visuals de l’artista russa Leeza Pritychenko (xou comissariat pel festival) i Skee Mask.

El segon escenari del MIRA serà l’Espai Zero, estarà dedicat a la música de ball i comptarà amb els directes dels percussionistes ugandesos Nihiloxica; Giant Swan, un duo nascut de l’escena underground de Bristol; Insanlar, grup turc de techno-folk; Beatrice Dillon, famosa pels seus ambiciosos sets i els seus aclamats llançaments; B12, pioners del techno britànic; Schwefelgelb, duo berlinès que barreja el techno i l’electro; i People You May Know. A més dels DJ sets de DJ Marcelle / Another Nice Mess, DJ Haram i Troya Modet.

Tanmateix, el MIRA ampliarà les instal·lacions immersives de gran format. El festival comissaria la primera instal·lació d’aquestes característiques de Carlos Sáez, que porta per títol Dualmismo, i que proposa un joc entre allò real i virtual desafiant al dualisme platònic i posant a prova els patrons de percepció a través de la sincronització de diferents efectes de llum, vídeo i so. A més, s’estrenarà mundialment Obsidisorium, instal·lació multisensorial immersiva creada per AUDINT, grup de recerca que experimenta en les zones perifèriques del so i investiga el seu impacte en els estats psicològics. L’artista visual i director Rick Farin presentarà Breach Act I, recerca sobre la relació entre tecnologia, naturalesa i materialitat. I un grup d’estudiants de l’Escola ELISAVA presentarà Alice, al voltant dels laberints arquitectònics dels grans nuclis urbans.

Al pati exterior de la Fàbrica hi haurà instal·lada la MIRA Dome by adidas Originals, cúpula de 360º dedicada a projectes immersius en format fulldome, amb un total de sis peces de videoart. Entre elles, Elektra, de l’estudi de disseny Metahaven (una mescla d’animació i acció en viu que reflexiona sobre la infància i el passat en el present), i Non-face, de l’artista sonor Robert Lippok i l’artista digital Lucas Gutiérrez, una proposta a través d’objectes que semblen realistes però que no poden existir al món físic. Per últim, la jornada de xerrades se celebrarà a l’Espai Zero el dijous 7 de novembre, i comptarà amb quatre conferències: el col·lectiu AUDINT presentarà la seva antologia sobre el so i les percepcions sòniques, l’artista Fara Peluso ensenyarà el seu treball basat en materials bio-tecnològics, Matteo Zamagni projectarà la seva pel·lícula Horror Vacui i hi haurà una taula rodona on es debatrà sobre les possibilitats i alternatives que l’art digital dona a la nostra societat controlada algorítmicament.

Abans de les activitats a la Fàbrica, es realitzaràn també altres propostes a L’Auditori (dimarts 5) i al Teatre Lliure de Gràcia (dimecres 6). 

Per a més informació, horaris i entrades consulteu la pàgina web del festival.