dissabte, 21 setembre, 2019 - 11:00

La Fàbrica de Creació i el recinte de Fabra i Coats acolliran el dissabte 21 de setembre, dins dels actes musicals de La Mercè 2019, la tercera edició del BAM Cultura Viva. Es tracta, com sempre, d’una edició que arriba plena de propostes artístiques que funcionaran com a mirall de les moltes i variades escenes musicals de Barcelona i de bona part del territori. Un espai pensat per a tots els públics on compartir maneres de fer música que van més enllà del que és pròpiament un concert, i que en la majoria dels casos les impulsen teixits associatius. La programació s’ha construït a partir d’una convocatòria oberta on es van rebre 617 propostes d’arreu, gairebé triplicant la quantitat de l’any passat.

L’edició d’enguany inclou projectes musicals expressament festius, urbans i populars (BCN Afrobeats o Agozao); propostes i agrupacions properes al funk i el jazz (Cykada) i col·lectius de hip hop com NO ID. Un dels reptes del festival és posar el focus en l’impuls dels diferents teixits musicals de la ciutat. Destaquen grups i artistes propers a associacions musicals com El Pumarejo (Monodimpled amb Tarta Relena), Club Cronopios (Literary Combat) o Indian Runners (vàlius), així com vinculats al Gutter Fest i L’Automàtica (Sandré). Tanmateix, no es perd la mirada a moviments d’altres ciutats, com és el cas de la participació dels rapers FRAC, de Cadis, o la companyia de dansa i música Ex Nihilo, de Marsella. En aquest sentit, també hi haurà altres propostes relacionades amb la dansa, la performance i les arts visuals a càrrec de Bofirax, Sosun Dance, Miss Ex i Placenta.

La música experimental i de proximitat, tanmateix, hi jugarà un paper destacat gràcies a la participació del Moviment d’Insurrecció Sonora i el rapsode de Sant Andreu Taibi. Alhora, hi haurà lloc també per a propostes més pausades com les d’Scott Manion o Suena Barro. En aquest enllaç teniu informació més detallada de tots els artistes participants.

Aquesta proposta és una iniciativa de Cultura Viva (un programa de l’ICUB, l’Ajuntament de Barcelona i Fabra i Coats - Fàbrica de Creació) i el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum. Hi participen els residents de Fàbrica The Good Good, l’Afluent, Quesoni, Makea Tu Vida, La Tremenda, ZA! i Blood Quartet, a més de l’Ateneu l’Harmonia, Koitton Club, Coòpolis, Indigestió, Straddle3, Alterevents i la Xarxa d’Economia Solidària.

L’edició, a més, comptarà amb la implicació d’altres projectes que formen part del programa Cultura Viva, com ara Discofòrum i la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona, que té la Ràdio Fabra com a seu principal. També hi haurà una Fira Discogràfica per donar visibilitat a la tasca dels diversos segells independents, així com una proposta gastronòmica-musical, entre d’altres accions. De fet, Ràdio Fabra aprofitarà l'ocasió per encetar la seva segona temporada amb un programa en directe des del bell mig de la Fira Discogràfica. Conduit pel periodista Carles Novellas i amb la participació dels programes de Ràdio Fabra Masa MadreClandestino Club Social i Whisky Bar, es podran escoltar en directe els concerts, les entrevistes als artistes a peu d'escenari i els debats amb les associacions musicals, els segells discogràfics i totes les veus que donen vida al BAM Cultura Viva. 

Per últim, i en col·laboració amb el projecte In-Edit Talent, diversos grups de joves d’entre 15 i 25 anys rodaran els seus curtmetratges musicals en el marc del festival. Les obres resultants s’estrenaran durant el festival In-Edit 2019.

El BAM Cultura Viva tindrà lloc durant tot el dia, entre les 10 del matí i la una i mitja de la matinada.

Tota la informació i horaris en aquest enllaç.