dijous, 10 setembre, 2020 - 10:00 a diumenge, 13 setembre, 2020 - 23:45

Mixtur, el festival de nova creació sonora de Barcelona, celebrarà la seva novena edició del 10 al 20 de setembre, congregant el seu gruix principal d’activitats entre els dies 10 i 13 a Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació. 

El festival, que combina la música amb altres disciplines com ara la videocreació, les instal·lacions sonores o la performance, va haver de posposar la seva nova edició, prevista pel mes d’abril, degut a la crisi sanitària global. L’organització, però, ha treballat tots aquests mesos per tirar endavant l’edició d’enguany, intentant mantenir una part de la programació original i reorganitzant algunes de les seves activitats. I és que el festival es manté més fidel que mai a la necessitat de donar suport a la tasca dels i les artistes que segueixen explorant i fent créixer els camps de la música i l’art sonor.

En aquesta nova edició, Mixtur presenta un cartell que combina referents del repertori contemporani amb les propostes més actuals i arriscades de la nova creació sonora, tant de l’àmbit nacional com internacional, seguint sempre fidel a les línies que l’han dut a consolidar-se com el festival de referència de nova creació sonora a Catalunya i la resta de l’Estat espanyol, així com un dels més destacats del sector a nivell europeu.

Enguany destaquen una dotzena de concerts amb artistes i ensembles tan importants com Sigma Project, Brouwer Trio o el duo Lallement & Marques, mostres del talent emergent com els alumnes dels tallers d’interpretació o la jove compositora Inés Badalo, i iniciatives locals com Discordian Community Ensemble o la violoncel·lista Erica Wise. També es podran veure obres de referènccia del repertori contemporani de Helmut Lachenmann, Kaija Saariaho, Benet Casablancas i Chaya Czernowin. El festival, a més, prendrà especial atenció a la relació entre la música i altres disciplines artístiques com la performance de Laura Llaneli, el videoart de Colectivo Ergo Sound i les instal·lacions sonores d’Agustí Charles, Joana-Naomi Welteke i Nadja Rix i Jan Mech.

La important vessant pedagògica del festival prendrà forma en els Tallers Mixtur 2020, els quals comptaran amb professors de reconegut prestigi internacional com els compositors Michael Beil, Elena Mendoza i Hèctor Parra (taller de composició) o la flautista Helen Bledsoe (taller d’interpretació), entre d’altres, i més de cent participants arribats d’arreu del món.

El Mixtur també proposa un espai professional amb conferències especialitzades a càrrec dels professors dels tallers pedagògics i taules rodones centrades en l’actualitat de la nova creació sonora amb la presència de destacats professionals.

Podeu consultar tota la programació del Mixtur 2020 a la seva pàgina web. Us reomanem també consultar el web per possibles modificacions i/o cancel·lacions d'activitats a causa de la covid-19.