dimecres, 11 desembre, 2019 - 18:30 a dijous, 12 desembre, 2019 - 21:30

El dimecres 11 i dijous 12 de desembre, de 18:30 a 21:30h, tindrà lloc a la planta baixa de Fabra i Coats - Fàbrica de Creació una nova edició del </CODE±NOWNESS>, activitat dels nostres residents LiveMedia que respon al potencial actual de les tecnologies de vídeo livestream i vídeo online com a motor d’innovació cultural i com a mitjà online per a la creació i producció de la cultura contemporània. Es tracta d’una exposició oberta al descobriment, el diàleg i la participació en un espai on les interfícies audiovisuals de vídeo livestream es materialitzen en l’entorn connectat.

Els dos components principals de l’esdeveniment són:

La instal·lació plató Workflow Livestream, que presenta en un format d’assaig audiovisual live online els projectes desenvolupats a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació dins l’Estudi Cinemàtiques de la Web.

Una sèrie de debats Working Sessions Q&A en col·laboració amb Editorial Gedisa per pensar la nostra contemporaneïtat des de la perspectiva de la nova logística de la imatge amb l’estratègia cinemàtica i les tecnologies mòbils, junt amb els corrents de pensament filosòfic, social i dels mitjans de comunicació audiovisual.

Totes les activitats de </CODE±NOWNESS> són gratuïtes i transmeses live online a la seva pàgina web i al seu compte de Twitter.

Taules de debat

Working Session Q&A. L’escena online: metàfora i actuació

Dimecres 11 de desembre (20:15 - 21:30h)

Amb Mercè Managuerra, participants de l’Estudi Cinemàtiques de la web i altres convidats.

A partir de la pràctica desenvolupada a l’Estudi Cinemàtiques de la Web, una reflexió sobre els llenguatges de creació, transmissió i actuació que planteja la imatge viva i connectada a Internet i que aporten les arts escèniques i el mitjà de vídeo livestream.

Session Q&A: La ignorància d’Internet i les seves paradoxes

Dijous 12 de desembre (18:30 - 19:45h)

Amb Xavier Bassas i Juan Evaristo Valls Boix. Condueix: Maria Escobedo.

Hi ha relació entre Internet i la ignorància? Juguem amb el sentit de la ignorància com a emancipació de la subjectivitat de l’usuari o l’espectador, i al mateix temps qüestionem Internet com a esfera de coneixement i informació.

Les lectures Jacques Rancière: l’assaig de la igualtat, de Xavier Bassas, i Giorgio Agamben: Política sense obra, de Juan Evaristo Valls Boix, publicades per Gedisa dins la col·lecció Pensament polític postfundacional, serviran de rerefons per debatre les dinàmiques d’Internet i la “fabricació del consentiment” a partir de la construcció d’storylines i com aquestes estan afectant la narrativa de la nostra vida quotidiana.

La instal·lació/plató Workflow Livestream

Una sèrie de workflows livestream que conformaran un assaig audiovisual live online a partir de les següents intervencions:

Pit Stop. Lectura en continu (Andrea Ballesteros i Beato, Nicolás Cardozo Basteiro i Sadurní Vergés)

Una peça escènica dividida en tres episodis que juga amb les possibilitats del livestream.

Sinopsi: Maria és Sadurní, Andrea i Nicolás, tres creadors inquiets que s’ajunten els dijous per discutir sobre streaming, espectadors i teatre. Després d’un temps de deliberació, Maria ve a explicar en primera persona (i en livestream) la història plena de mentides de com ha estat aquest procés i a quines conclusions han arribat. Durant el transcurs del seu relat, acompanyada per un robot aspirador, una càmera i un micròfon 360º, proposarà un joc als espectadors d’aquí i d’allà a través del qual podran arribar a formar una gran família.

Dad’s Films. Llocs en el record (Matilde Obradors)

Matilde Obradors anomena les pel·lícules en Super-8 del seu pare “llocs en el record”, i ha decidit observar com reposen els records en les pel·lícules familiars. En aquest projecte aborda la memòria, el muntatge analògic de pel·lícules com la moviola i els seus ulls de nena fascinada per les escenes familiars suspeses en un no temps.

#topoolorgrafies_Barcelona (Meritxell Virgili)

Les dinàmiques olfactives del que sentim, percebem, memoritzem, anomenem i categoritzem fins a la representació olorgràfica d’una realitat ambiental compartida, en una sèrie de transmissions d’entorns olfactius en livestream. 

Una proposta del projecte resident a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació Osmologies.

Cinemàtiques de la web: una acció flux viu amb Dau al Sec Arts Escèniques

Inclou les peces Shylock fora de camp (Mercè Managuerra); I els nostres rostres, la meva vida, entre la performance i el teatre (Matilde Obradors i Candela Antón) i L’Art com a vehicle (Thomas Richards), transmeses online el dimecres 4 de desembre de 19 a 21h des de Dau al Sec Arts Escèniques.

Teniu més informació sobre el </CODE±NOWNESS> a la pàgina web de LiveMedia.