dimarts, 15 octubre, 2019 - 10:00 a dijous, 17 octubre, 2019 - 23:00

Els residents a Fàbrica KònicLAB organitzen un any més les trobades ECOSS, ecosistemes de l’inesperat, una sèrie d’activitats al voltant de l’art, la natura, la tecnologia, la ciència o la societat amb una perspectiva de gènere. Enguany serà entre els dies 15 i 17 d’octubre a la Fàbrica, i el 24 i 25 del mateix mes al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison.

ECOSS proposa un programa d’esdeveniments que posen en diàleg, de manera transversal, disciplines com l’art, l’ecologia, la biologia, la física, l’electrònica, la biomedicina o la filosofia amb l’objectiu de dibuixar mirades sobre la nostra incidència quotidiana en l’equilibri ambiental. I ho fan des d’un espai liderat per dones, reflexionant sobre l’aportació femenina a la investigació, els desenvolupaments tecnològics i els nous conceptes per a reequilibrar la nostra relació mediambiental amb el planeta, desplaçar l’eix jeràrquic de l’antropocentrisme i contribuir a la deconstrucció de les identitats.

A la Fàbrica destaquen especialment els dos tallers sonors dirigits per Lina Bautista i Víctor Jiménez. El dia 15 serà el torn del taller d’enregistrament sonor. Un workshop pràctic i creatiu de realització de gravacions de camp, en el qual els participants enregistraran diverses sonoritats emprant gravadores professionals de so, guiats pels docents, amb l’objectiu d’entendre els sons que ens envolten i que configuren la realitat sonora del nostre entorn. El dia 16, per la seva banda, s’impartirà el taller d’identitat sonora, una activitat de caire més experimental en la qual s’aplicaran mètodes i tècniques digitals del disseny sonor per imatges, per a treballar al voltant de la identitat sonora d’un espai, amb l’objectiu de confeccionar paisatges sonors geolocalitzats als espais, barris i equipaments.

Tots dos tallers s’impartiran entre les 16 i les 19h dels seus respectius dies, i necessiten inscripció prèvia en aquest enllaç (data límit: 10 d'octubre), on hi teniu informació més detallada.

Pel que fa a les activitats obertes al públic, hi haurà un directe musical a càrrec de Lina Bautista fent ús del material sonor desenvolupat durant els tallers, un concert interactiu a partir de senyals sonores i visuals, o una conferència performàtica, entre d’altres.

A la pàgina web de KònicLAB podeu consultar la programació completa amb horaris i descripció detallada de cada activitat, tant les de Fàbrica com les de la Bonnemaison.